(YEYE): Noe av den mest effektive flørtingen skjer faktisk uten at man sier et eneste ord. Det er som uttrykket sier: «et blikk sier mer enn tusen ord». Men hvordan vet man at man sender ut de riktige signalene?

Kroppen snakker sitt eget språk uten at du merker det. Hvordan du sitter, hva du gjør med hendene, bena, til og med holdningen din avslører mye av det du tenker og føler. Og viktigst av alt - det kan avsløre om personen ovenfor deg gir deg sommerfugler i magen.

De fleste ønsker å ha kontroll på kroppsspråket og hva slags signaler man sender ut. Man ønsker helst å unngå å sende ut informasjon man ikke er klar for å gi slipp på. Folk er nemlig ikke helt bak mål når det gjelder å tolke kroppsspråk. Enhver intuitiv person man flørter med kan lese deg ved å studere bevegelsene dine.

Du kan bruke kroppsspråket til din egen fordel ved å sende ut kun de beskjedene du ønsker at personen skal motta. Dette gir nemlig deg overtaket! Kroppsspråk har nemlig en del til felles med tekstmeldinger; det er stenografisk informasjon, noe som betyr at informasjonen er rask, direkte og rett på sak.

Grunnleggende kroppsspråk
Uten å tenke over det, så sender de fleste av oss ut typiske signaler som viser hvor interessert man er i den andre personen.

For jenter er de mest vanlige og avslørende bevegelsene å tvinne hår, krysse bena og kaste på håret. Når en jente kaster på håret, så kan det oppfattes som litt nervøst. Dette forteller gutten at han gjør henne litt nervøs, og i hans hode betyr dette: hvis hun er litt nervøs, så må hun også være litt interessert. På den annen side er det å kaste på hodet og krysse bena også en måte å vise seg frem på. Det er en måte å få oppmerksomhet på eller vise frem noe man er stolt av, for eksempel den nye frisyren.

Det er mange bevegelser og stillinger hos begge kjønn som sender ut sterke signaler til den andre personen, og disse kan snus til egen fordel. Enten du foretrekker å være bakgrunnspynt eller elsker å flørte: følg kroppsspråket under og den du liker vil snart putte hånden sin i din.

1. Øyekontakt
Ofte så er det gjennom øyekontakt at to personer først får kontakt. Før noen sier et eneste ord, så har nemlig øynene allerede sendt ut avslørende meldinger.

Disse meldingene kan være alt fra nysgjerrighet til bedømmelse, til sjenert interesse. Hvis du ser dypt inn i øynene til en person, kan dette fortelle at du synes han/hun er den mest fascinerende personen i rommet. Hvis du fortsetter å se på denne personen, så gir du sterke signaler om at du ikke ser noen andre i rommet enn akkurat han/hun!

Direkte øyekontakt kan imidlertid være ganske risikabelt. Det kan nemlig bli sett på som både vågalt og dristig, spesielt av folk som synes det er ukomfortabelt med slik direkte oppførsel. Men hvis du ikke er av den sjenerte typen, så er det bare å stirre. På en måte så er det en form for naturlig utvalg. En som ikke takler dette, er sannsynligvis ikke den rette for deg.

2. Lene seg mot noen
Den mest kjente ”lene seg mot”-bevegelsen, er når du sitter på en stol foran den du liker. Denne bevegelsen signaliserer interesse og godkjennelse. Kort fortalt betyr dette at du synes personen er morsom, søt, kjekk og fascinerende.

Men det kan være lurt å beholde pokerfjeset. For hvis du lener deg litt for mye, så gir du bort hele hånden. Du vil vel at han eller hun skal kunne gjette seg litt frem på egenhånd?

Merker du at du lener deg ifra han/henne, så kan dette signalisere at du absolutt ikke liker personen, eller at du prøver så godt du kan ikke å avsløre at du er hodestups forelsket.

3. Krysse armene
Når du legger armene i kryss, kan dette bli tolket på flere måter. Det kan blant annet sende ut signaler om at du er sårbar og usikker, og føler at du må beskytte deg selv.

Men å krysse armene kan også bety at du ikke liker personen foran deg i det hele tatt, og at du ønsker at han eller hun bare skal trekke seg unna.

For jenter kan det å krysse armene også være en utspekulert måte å trekke oppmerksomhet til puppene. Dette er kjent fra gammelt av, og er en seksuell forventning knyttet til seksuell spenning.

4. Krysse bena
Å krysse bena kan bli oppfattet som en nervøs eller utfordrende bevegelse. Veldig mange krysser bena når de er nervøse. På denne måten vil personen tolke det som at du er litt interessert, og det kan hende du har avslørt deg selv. På den annen side, så kan dette også være en bevisst måte å vise frem de sexy bena dine.

Men klarer du ikke å stoppe bena i å krysse seg, og du konstant vrir deg i setet – så viser du at du er nervøs, noe som ikke er bra. Dette gir nemlig den andre personen litt for mye makt. Hvis han eller hun vet at du er interessert, så har denne personen fullstendig overtaket.

5. Slikke seg på leppene
Dette er helt og holdent en fysisk ting. Glem uttrykket «å sikle på noen». Når man er opphisset og spent så blir nemlig munnen tørr. Merker du at du slikker deg mye på leppene når du er sammen med noen, så kan det bety at noe ved den personen interesserer deg.

Når du slikker deg på leppene er det et klart signal på at du liker noen. Dette er en veldig sexy og åpenlys type kroppsspråk, hvis det blir gjort riktig. Vi snakker om en rolig sveip over leppene med tuppen av tungen, ikke harde og grove bevegelser.

6. Tvinne håret
Leke med håret er klart tegn på at du er nervøs. Spør deg selv: hvorfor gjør denne personen deg nervøs?

Tvinning kan også være en leken bevegelse. Jenter med langt hår har ofte en tendens til å leke med håret sitt. Hår er nemlig sexy, og tvinning og leking med håret trekker ofte guttens oppmerksomhet dit. Men vær oppmerksom: mange gutter synes det er irriterende når jenter gjør dette. Snakk om å sende ut feil signaler! Hva noen jenter synes er sexy, kan være en stor turn-off for gutter.

7. Flimrende nesebor
Oj oj oj, dette er kroppsspråket av alle kroppsspråk. Åpne og flimrende nesebor er et sikkert tegn på seksuell opphisselse. Hvis du snakker med en person, og neseborene hans/hennes flimrer, så kan du vedde på at personen liker deg. Og ja, det virker i motsatt retning også. Hos jenter så går ofte flimrende nesebor og stive brystvorter hånd i hånd. Pass opp!

(Kilde: iVillage)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her