Gå til sidens hovedinnhold

Mest for barna

«Fly» er fin for barna, men litt kjedelig for voksne.

HTML EMBED

Fly (Planes) - USA 2013. Regi: Klay Hall. Norske stemmer: Jan Gunnar Røise, Lasse Kolsrud, Ivar Nørve, Cecilie Steinman Neess, Jannike Kruse, Samsaya, Espen Beranek Holm, Kalle Øby, Rein Alexander, Halvard Djupvik, Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus, Geir Kvarme, Johannes Joner, Geir Schau, Espen Bredesen.

Aldersgrense: Tillatt for alle

Vi befinner oss i en verden uten mennesker, hvor det er fly og biler som regjerer. Her lever Dusty, et lite propellfly som er laget for åkersprøyting. Men - som han sier veldig mange ganger i løpet av filmen - han vil gjøre noe annet enn det han er bygget for.

Dusty drømmer om å bli et konkurransefly, å delta i verdens største jagerflykonkurranse. De fleste ler av ham, men Dusty gir ikke opp drømmen.

«Fly» befinner seg i samme kategori som «Biler», en av Disneys største suksesser de siste årene. Og det er ingen tvil om at «Fly» vil nå det samme publikummet. Her er det mye spenning, humor og glede. Det er gode venner, grusomme skurker og en heltmodig hovedperson.

Barn i skolealder vil falle pladask for Dusty og vennene - og fiendene - hans. Animasjonen gjør dem levende og er svært imponerende. Både i de spektakulære flyscenene og i de nære, følelsesladde scenene, tror man på det man ser.

Filmen kunne med fordel tatt litt mer hensyn til foreldrene i salen. I motsetning til filmer som «Toy Story» og «Monsteruniversitetet», som voksne fint kan sette pris på også uten barn, er denne filmen først og fremst beregnet på barna.

Men dette er tross alt Disney, og kvaliteten er langt høyere enn mye tull barn forlanger å se på.

Og det blir faktisk spennende underveis. Svært forutsigbart og til tider litt gjentagende, jo da, men likevel underholdende. Og filmen har en fin moral som selv de minste barna vil få med seg: Følg drømmene dine.

«Fly» er en film man trygt kan ta med barna på og som kan skape litt fart og spenning i helga.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken

Kommentarer til denne saken