Gå til sidens hovedinnhold

Flygende menyer

Lenge siden du spiste et varmt måltid på flyturen? Her kan du erindre hvorfor du elsket eller hatet den lille luksusen.

(SIDE2): Etter at priskrigen i lufta gjorde sitt inntog ved tusenårsskiftet, har flyselskapene fortvilt prøvd å kutte ned på kostnadene. Flymaten har virkelig fått gjennomgå.

Mat på business

Harde rundstykker og lunken mat har både gledet og irritert de reisende i flere tiår. Nå er det bare noen få sjeler på Business som kan nyte et kaldt eller varmt måltid, avhengig av flytiden på reisen.

«På lange flygninger serverer vi varm treretters meny, og på korte flygninger et kaldt måltid. Til maten byr vi på et stort utvalg kalde drikker, samt kaffe og te», kan SAS Braathens fortelle til sine best betalte kunder.

Etter at billigbillettene fra Norwegian, Sterling og Ryan Air kom på markedet, har låten fått en litt annen tone for de som vil komme seg på billigst mulig måte fra en by til en annen.

«Du kan kjøpe det du måtte ønske å spise og drikke fra vår meny; kalde og varme drikker, snacks m.m.»

Et hjem for flymat

For noen er flymaten viktigere enn andre. Noen entusiaster står bak nettsiden AirlineMeals.net. Flypassasjerer over hele verden har tatt bilder av maten de er blitt servert og sendt det inn til verdens første og ledende nettside om ikke annet enn flymat.

Her finnes det 14.000 bilder av nye og gamle retter, fra både førsteklasse, business og økonomi. Hva de ansatte spiser og mattilbudet på flyplassene er også grundig dokumentert. Ukens måltid bør friste de fleste.

God appetitt.

Alle bildene på ArilineMeals.net finner du her.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken