Gå til sidens hovedinnhold

Flytrafikken rammet av uværet

Uværet «Narve» tar knekken på flytrafikken i nord. I Sør-Norge hutrer 9000 husstander uten strøm.

Narve har nå herjet i Nord-Norge i flere dager. Men ifølge meteorologene i Storm Weather Center vil Narve ta sine siste åndedrag i løpet av fredagskvelden.

- Narve fortsetter å herje i nord, men vil antageligvis avta i løpet av kvelden og natten. Derimot kommer det et nytt lavtrykk i norskehavet i helgen som vil forårsake liten storm på søndag i store deler av Nord-Norge, men ikke på langt nær så kraftige som Narve, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Men selv om Narve gir seg en gang på fredagen, er det mer pust igjen.

Ifølge Meteorologisk Institutt kan det verste være i vente, og i Nordland ventes full storm fredag med vindkast på opptil 45 sekundmeter. Også langs kysten i Troms, og sørover fra Sør-Trøndelag til Rogaland er det utstedt stormvarsler for fredag.

Har du gode værbilder fra Nord eller sør i landet? Send dem til vaktsjef@nettavisen.no eller send mms med kodeord NATIPS 1984.

36 fly innstilt
Selv om «Narve» vil miste pusten i løpet av kvelden og natten, har han allerede greid å forårsake mye skader og forsinkelser.

Blant annet er samtlige fly innstilt i Trondheim og Bodø. Forsinkelsen vil vedvare frem til langt utover ettermiddagen.

- Hittil i dag har det vært 36 innstillinger. Samtlige fly er innstilt i Helgeland og Finnmark, sier Duty Manager ved Widerøe operasjonssenter, Kurt Norum, sier til TV 2 Nettavisen

Også i sør har vinterværet satt sine spor. Over 9.000 husstander er nå uten strøm etter at den våte og tunge snøen har skadet linjenettet.

I Agder-fylkene var 6.000 uten strøm fredag morgen etter nattens snøfall, og i nord tok «Narve» strømmen fra flere husstander.

Stengte skoler
Politiet i Helgeland har hatt rundt 15 meldinger om skader på tak og knuste vinduer ulike steder i distriktet. Natt til fredag ble også trafikken på E6 forbi Mo i Rana omdirigert gjennom sentrum på grunn av løse takplater ved Mo Industripark.

Ved 4-tiden ble det klart at grunnskolene i i Mo i Rana og Grubhei holdes stengt fredag.

- Sterk vind og løse takplater kan skade folk til fots, opplyser operasjonsleder Roald Kjønnås ved Helgeland politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

I Midtre Hålogaland er Ballangen og deler av Tysfjord kommune isolert fra omverdenen fordi Skjomen-brua er stengt.

Politiet i Vest-Finnmark har hatt enkelte meldinger om løse gjenstander som kunne gjøre skade og Sivilforsvaret har rykket ut.

- Alle meldingene er fra boligområder i Hammerfest, opplyser operasjonsleder Jarle Marthinsen.

Salten politidistrikt opplyser til Rana Blad at et tak ha blitt revet av og et fjøs skal ha klappet sammen under press.

TV 2 Nettavisen følger været.

TV 2 Nyhetene har en ekstrasending om uværet klokka 11.25. Se sendingen på web-tv.

Hvordan opplever du stormen! Del det med leserne!

Her kan du sjekke de siste trafikkmeldingene.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken