Gå til sidens hovedinnhold

Flytter skandalemeglere

Terra har omplassert de to meglerne som solgte skandalefond til norske kommuner.

Terra Gruppen opplyser torsdag at de to meglerne, Harald Norberg og Knut Anders Opstad, er omplassert.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har omplassert de to personene som er knyttet til denne saken. De er tatt ut av operativ tjeneste, sier Sigurd Ulven som er leder for kommunikasjon i Terra Gruppen.

Kraftig press
De to meglerne har havnet under kraftig press etter at fire norske kommuner har opplevd blodige tap etter høyrisikoinvesteringer i det amerikanske kredittmarkedet.

Ulven vil ikke kommentere utover dette, men presiserer at de to aktuelle meglerne ikke er permittert, men omplassert.

- De jobber ikke med det de normalt gjør, sier informasjonssjefen til NA24.

«Hjernene bak»
De to meglerne har vært tett på flere kommuner og skal etter det NA24 kjenner til være «hjernene bak» de omstridte kommuneinvesteringene. Dermed har det som omtales som ”Terra-skandalen” fått sine første offer. De to meglerne prydet også forsiden på Dagbladet onsdag.

FÅ OVERSIKT: Alt om kommunesmellen

Onsdag satt kommunene i krisemøte med sine advokater i Ræder, for å finne ut hvordan de skulle håndtere saken videre. I et møte med Terra senere på dagen tilbød de seg å stille en garanti på 70 millioner kroner til de tre nordlandskommunene.

Garantien ble gitt i påvente av at de fire kommunene Hemnes, Rana, Hattfjelldal og Narvik skal finne ut hvordan de kan løse situasjonen de er kommet opp i der de risikerer å tape sine investeringer på til sammen 451 millioner kroner.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn