Gå til sidens hovedinnhold

- Flykaos helt frem til mandag

Verst blir det på søndag.

Det har de siste par dagene vært til dels betydelige forsinkelser i flytrafikken på grunn av for få flygeledere på jobb.

Rygge og Torp har delvis vært stengt, og på Gardermoen har problemene vært betydelig det siste døgnet.

Nå melder Avinor at det kommer til å være store problemer i flere dager fremover.

– Vi har for få folk. Vi mangler flygeledere og flygelederassistenter for å drive kontrollsentralen på en forsvarlig måte. Derfor blir kommer det til å bli store forsinkelser fra nå og helt til mandag, sier Nicholas Losvik, hovedtillitsvalgt for flygelederne i Røyken kontroll, til NRK.

Ifølge Losvik mangler de 30 prosent av bemanningen, og at det kommer til å bli størst forsinkelser på søndag.

Til VG Nett sier Avinor at situasjonen neppe vil bli bedre i løpet av sommeren, og at problemer med flyveledermangel vil være vedvarende i to år.

Det er begrenset hvor mange vi kan lære opp samtidig. Nå er 54 stykker under utdanning, og det er så mange vi greier. I løpet av et par år er vi à jour, sier kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen.

Problemene med flyvelederne dukket opp under to uker etter at flyvelederne truet med å gå ut i massiv streik i forbindelse med lønnsoppgjøret. Det ble ingen streik, men flygelederne fikk ikke gjennomslag for sine krav om endringer i arbeidshverdagen.

Kommentarer til denne saken