Gå til sidens hovedinnhold

Flyvertinne avslører alt

Trekant på flytoalettet og sex med fremmede. Men hvem er verst, passasjerene eller flyvertinnene?

Tidligere har representanter fra pornoindustrien stilt til nettprat på det enormt populære forumet Reddit. Tråden ble mildt sagt godt lest. Her fikk man vite alt en ville - og ikke ville - om bransjen.

Nå har forumet gjentatt suksessen. Den 22 år gamle flyvertinnen bak bloggen Confessions of a Flight Attendant oppfordret brukerne til å spørre henne om hva som helst, og hun ville svare oppriktig.

Du kan lese alle spørsmålene og svarene på reddit.com, nedenfor har vi plukket ut noen av de mest interessante.

- Hva er det sprøeste du har blitt spurt om av en passasjer?

- Hvis det eksisterer, har en passasjer spurt meg om det. De spør om ALT, svarer hun.

Blant eksemplene hun lister opp er en spyttebak, bleier, is, fritert pommes frites og telefonnummeret hennes.

- På et fly til Lagos fortalte en passasjer at han ville onanere. Jeg henviste ham til toalettet, forteller kvinnen.

- Hva tjener en flyvertinne?

- Rundt 38.000 dollar (cirka 215.000 kroner) i året. Alle steder jeg bor og alt jeg kjøper på tur er gratis. 90 prosent avslag på flybilletter.

Ifølge SSB er kjøpekraften til amerikanere omtrent på nivå med Norge.

Sex, sex og atter sex

- Er det like mange som vil bli medlem av titusenmetersklubben som vi får inntrykk av på TV?

- Ja, det er folk som prøver å bli medlem av titusenmetersklubben. La meg forteller dere noe, de toalettene er SKITNE. Fullstendig uappetittlige. Folk driter i vasken.

Det skorter likevel ikke på eksempler på folk som gir blaffen i hygienen.

- Jeg knep et lesbisk par på doen en gang. Det tok tre fra kabinpersonalet for å få dem ut. Hun ene svarte «Vi prøvde å tisse».

22-åringen forteller også at et besetningsmedlem som reiste som passasjer fikk sparken for å ha blitt full på et fly og blitt med en fyr på toalettet.

- En dame hadde sex med to menn på et fly fra Manchester. Da vi fikk åpnet døren, forsøkte kvinnen å angripe besetningen. De to mennene ble arrestert på flyplassen, jeg vet ikke hva som skjedde med de etterpå.

- Hva gjør du når du er i så mange land og får lyst på sex? Sjekker du opp passasjerer, eller går du et sted for å få deg noe?

- Jeg, øh, er sammen med venner når jeg er utstasjonert. Jeg har hatt noen møter i Hong Kong og har noen «venner» i Dubai. Det er ganske hardt og du blir ganske ensom, så du ser etter hvilken som helst fyr som kan ut med deg etter flygninger.

Flyvertinnen avslører videre at flypersonale kan være en ganske løssluppen gjeng.

- Alle besetningsmedlemmene ligger med hverandre når de utstasjonert. Det er et stort problem, kabinpersonalet er desperate etter å ligge med piloter og folk høyere opp på rangstigen. Personalet ringer gjerne til rommet ditt midt på natte, særlig piloter, hevder 22-åringen.

Tips og triks

- Er det virkelig sant at folk blir flyttet til første klasse dersom det er en konflikt med en annen passasjer?

- Vi flytter folk til første klasse, men generelt sett ikke på grunn av konflikter. På en flygning som var full, var det for en måned tid siden en mann som hadde flyttet flere ganger for å hjelpe par, familier etc. som ønsker å bytte seter. Det var det samme for han hvor han satt. Han var veldig vennlig. Så vi flyttet ham til første klasse. Leksjon: Vær hyggelig!

Hun forteller også at passasjerer som er svært syke normalt sett også blir flyttet til første klasse dersom det ikke er fullt der slik at den syke kan legge seg ned og samle krefter.

- Hva er dine tanker om flyetikette? Er det ok å ta seteryggen helt bakover? Er det noen klassiske bommerter vi bør kjenne til?

- Det er greit å ta seteryggen bakover dersom du har for lenge ben og ikke spiser. Under måltidene skal seteryggen være oppe, og dersom du er kort er det egentlig ikke nødvendig å ha lene ryggen bakover. Men du kan gjøre hva du vil mellom måltidene.

- Hvilke byer i verden er dine favoritter?

- Jeg klarer ikke begrense det til én by, men her er mine favoritter i forskjellige regioner: Hong Kong er den morsomste. Venezia har fantastisk mat, folk og omgivelser. Moskva er fascinerende, det har vært stengt så lenge. Melbourne i Australia er så mangfoldig, sjarmerende og full av karakter.

- Men jeg finner en forsonende kvalitet i alle byer jeg besøker, forteller flyvertinnen.

Irriterende passasjerer

En undersøkelse blant 18.000 kabinansatte i USA avslører for øvrig hvilke av uvanene dine som irriterer dem mest. Her er listen:

  1. Du går i flyet uten sko, også på toalettet.
  2. Du skifter bleie i setet eller på spisebrettet.
  3. Du klipper negler.
  4. Du beholder hodetelefonene på når du snakker til dem.
  5. Du snakker i en nedlatende og sint tone når det ikke er passende.
  6. Du har armer og bein stikkende ut i midtgangen når tralla kommer.
  7. Du bruker kjøkken og pauserom som trenings- og uttøyingsrom.
  8. Du slår ikke av de elektroniske duppedittene.
  9. Du har med deg mat som lukter sterkt.
  10. Du har med deg håndbagasje som er for stor til å få plass i hylla.

Passasjerne fra helvetet

Det er ikke bare flypersonalet som lar seg irritere av passasjerene, det gjør selvsagt også medpassasjerene.

På nettstedet FlightsFromHell legger flypassasjerer ut om sine skjellsettende opplevelser i lufta.

– Jeg fikk ideen en gang flyet mitt ble forsinket. Det var en kvinne som virret rundt i flyet. Hun talte i tunger og det boblet grønt skum ut av munnen hennes, sier grunnleggeren av nettstedet, Greg Rottler.

Historiene strømmer inn. Noen av de beste, skråstrek verste, har vi samlet her. Ha en riktig god tur.

Er dette toalettet?

Passasjerene i et AirFrance-fly i Paris satt fastspente, klare til avgang da en stemme runget i kabinen.

– Jeg må pisse!

Stemmen tilhørte skuespilleren Gérard Depardieu, på vei til Dublin for å spille Obelix. Muligens hadde han falt i vingryta. Det presset i hvert fall på der nede.

Og kokte i toppen. Depardieu fikk nemlig beskjed om å holde seg. I 15 minutter, til flyet var i lufta. Men Depardieu ville, eller kunne ikke holde seg. Han MÅTTE. Løsningen ble en tom vannflaske, som han fikk av en medreisende.

Men skuespilleren måtte MYE. Flaska ble full lenge før han var ferdig. Og da havnet resten på golvet. Som den gentleman han er, tilbød Depardieu seg å vaske og ordne etter seg, men personalet ville heller at han skulle pelle seg ut. Dermed takset flyet tilbake.

Ifølge vitner var franskmannen drivende full, men dette benektet han i en uttalelse senere.

– Jeg var klinkende edru. Årsaken var prostataproblemer. Jeg var i en ydmykende og vanskelig situasjon og ble opprørt fordi jeg ikke ble hørt og trodd.

Det var flere fuktige flyturer i fjor: Sist sommer ble et medlem av det amerikanske ungdomslandslaget i alpint arrestert etter landing i Washington. Han hadde også tatt feil av toalettet og midtgangen. For å gjøre vondt verre var strålen siktet inn på beina til en sovende jente (11).

– Unnskyld. Jeg visste ikke hva jeg gjorde, sa 18-åringen senere. Da var han kastet ut av både fly og landslag.

Mellomnavn : Ufyselig

Først går skoene av. Så sokkene...

«Jeg reiser mye i jobben, så jeg er vant til snålinger. De havner som regel i setet ved siden av meg. Men jeg var ikke forberedt på hva som ventet under en tur til Miami. En mann i 60-årene satt på raden foran, over midtgangen.

Han setter seg til rette, flyet tar av – og han tar av skoene. Så sokkene. Og så begynner han å plukke løs hud. Jeg kødder ikke, han skrapte med neglene og dro huden av! Det ble en pen, liten haug på golvet. Jeg forventet at noen ville si fra, men nei, ingen reaksjon fra noen.

Er det jeg som er gal? tenkte jeg. Er jeg den eneste som blir kvalm? Og da jeg trodde han endelig var ferdig, dro han den fram. Den var liten, den var blank – en negleklipper, så klart. Snart var det en ny, fin haug over den gamle».

«På tur fra Seattle. Endte opp i midtsetet, selvsagt. Stor, snorkende dame på ene siden, illeluktende, skjeggete mann på den andre. Et mareritt, først og fremst fordi mannen dro ut hår fra skjegget – og spiste det!

Jeg har aldri sett noe lignende. Han holdt på hele turen til Pennsylvania. Dro ut baller av hår som han undersøkte og deretter stappet i munnen, som om det var M&M».

«Jeg hadde vindussetet og fikk et eldre ektepar ved siden av meg. Mannen, la oss kalle ham Harold, satte seg i midten. Harold hadde aldri fløyet før og Harold var nervøs og snakket i ett sett.

Dessverre tygget han også skråtobakk, slik at hver gang han åpnet munnen og snakket til meg, sprutet det på meg. Den hvite skjorta mi fikk etter hvert et mønster av brune prikker.

Han unnskyldte seg og kona ba ham om å stoppe, men han hadde korttidsminne og det tok aldri lang tid før sprayingen fortsatte. Jeg måtte holde et ukeblad som skjold. På flyplassen kjøpte jeg ny skjorte og kastet den gamle».

Dyretransport

«For 20 år siden tok jeg en fullstappet flight hjem fra Den dominikanske republikk. Før avgang syntes jeg at jeg hørte en rar lyd. Et høneklukk? Jo, lyden ble høyere. En fugl, helt klart.

Andre begynte også å legge merke til det og en flyvertinne ble tilkalt. Og jo da, tvers overfor meg satt det en mann med en papirpose på fanget. I posen var det en kamphane.

– Det er ikke tillatt med levende dyr på flyet, sa flyvertinnen. Mannen tok da fram hanen, grep den rundt halsen – og vred om. Alle kunne høre knekkelyden.

– Ingen levende dyr her, sa mannen. Utrolig nok sa flyvertinnen seg tilfreds med dette – og dermed dro vi av gårde.»

Barnevakten

En undersøkelse på nettstedet TripAdvisor viser at 59 prosent av oss synes foreldre som «glemmer» å holde barna i tøyle er de mest irriterende flypassasjerene. Mmmm, den herlige følelsen av små barneføtter som sparker deg i ryggen i timesvis...

«Unnskyld meg, kan du holde ham litt for meg? Jeg våkner og kikker opp. Damen i nabosetet peker opp mot hylla og jeg skjønner at hun vil at jeg skal overta barnet hun har på fanget. Ålreit, sier jeg og får gutten i hendene. Hun reiser seg, roter en stund der oppe og finner fram en genser.

– Bare et lite sekund til? sier hun og peker mot toalettet og forsvinner. Hva er det som skjer? Jeg sitter igjen med en baby stor som et gresskar og mor er vekk. Jeg vet det og gutten vet det. Han starter å skrike. Vrir seg. Sparker. Og gråter, gråter, gråter.

Har du noen gang prøvd å trøste og roe ned et fremmed og i mine øyne ondskapsfullt barn om bord på et fly? Ikke jeg heller. Ante ikke hva jeg skulle gjøre. Så gutten skrek.

Etter fem minutter begynte folk å se stygt på meg. Etter ti begynte de å reise seg i setene for å se hva som var galt, etter 15 kom leketøyene og de gode rådene.

Men gutten sitter på et fremmed fang og vil ikke slutte. Ikke før mor endelig kommer tilbake, halleluja, da blir det brått stille. Moren plukker opp gutten og setter seg ned. Og sier absolutt ingenting! Ikke et takk. Ingenting.»

Norske slag

Vi nordmenn er på ingen måte uskyldige i lufta. Noen av oss har tatt til vold. Her er et par skrekkeksempler.

«En 60-åring fra Sandnes slo seg vrang da kabinsjefen på et Norwegian-fly fra Stavanger til Malaga ville feste setebeltet hans før landing. Mannen tok tak i hestehalen hennes og rykket til så huden sprakk.

– Vi prøvde å knekke opp hendene hans. Han slapp ikke før noen slo ham i ansiktet med knyttneven. Han ble bundet fast til setet, sa en medpassasjer til VG. Mannen hadde 3,2 i promille og ble dømt til fem måneders fengsel.»

«19-åringen hadde flyskrekk og drakk sprit for å holde nervene i ro. Det ble dyre dråper. Vitner fortalte hvordan tenåringen holdt rundt en flyvertinne og snakket inn i øret hennes. Etter hvert ble det mer intenst, og hun følte seg nok truet. Hun prøvde å skyve ham unna, men det gikk ikke.

Til slutt tilkalte hun resten av betjeningen, som måtte holde ham. En ble slått i hodet og kjeven. Flyet, som var på vei til Gran Canaria, landet i London, der mannen ble arrestert. Straffen ble seks måneder i fengsel og en regning fra reiseselskapet på 80.000 kroner.»

Voldsepisoder er heldigvis sjeldne. Og ofte kan en avvæpnende kommentar stagge potensielle bråkmakere. En flyvertinne fortalte denne historien til Aftenposten:

«Det var like før jul. London–Oslo. Flyet var fylt til randen. De sist ankomne ble bedt om å sende håndbagasjen ned i lasterommet. En velkledd mann med en seks-sju handleposer kommer inn i kabinen, trekker opp gullkortet sitt, vifter med det og brøler til kollegaen min:

– Hva med dette? Hva med dette?

– Ja, men det skal vi få plass til, svarte hun.

Mannen lo hele veien hjem til Norge.»

Hva ER den lukten?

Ikke les dette hvis du ikke har mage til det...

«Vi hadde vært i lufta i ti minutter da en fyr på nest bakerste rad gjorde i buksa. Ille, skikkelig ille. Jeg tror han hadde spist kun sjømat siste uka. Og så blir han bare sittende. I tre timer. I sin egen dritt.

Folk gikk på toalettet for å slippe UNNA lukt. Flyvertinnene delte ut små poser med kaffegrut som vi holdt under nesa. Hvis vi hadde visst om en måte, hadde vi pælmet ham ut.»

«Sommeren 2000. Jeg var på vei hjem til San Jose fra Los Angeles. Alt gikk normalt, helt fram til boardingen. Resten var som en Seinfeldepisode. Jeg satt langt fram. Jeg så to eldre damer.

Søte, kledd for en tur i kirken. Idet de gikk forbi meg, fyltes kabinen av lukt. Det luktet ikke kropp. Det luktet ikke dårlig parfyme. Det luktet død. Jeg prøvde å puste, men kroppen nektet.

– Jesus Kristus! ropte mannen bak meg. Damene forsvinner bakover. Jeg tror det er over. Det er det ikke. Flyet blir stående. Ingen forteller oss hvorfor. Men etter en stund begynner vi som sitter foran å høre lyden av noen som kaster opp. Mange som kaster opp.

Lyden kommer stadig nærmere. Så kommer de to gamle damene forover igjen. De går ut av flyet. Det viste seg at en mannen som hadde sete ved siden av de to, hadde kastet opp umiddelbart og voldsomt.

Dette medførte en kjedereaksjon av oppkast. Damene ble bedt om å forlate flyet. Den dag i dag klarer jeg ikke å beskrive lukten. Det var som om de holdt på å råtne».

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken