(SIDE2): Mange mennesker er redde for å fly, har høydeskrekk eller har edderkoppfobi. Det finnes imidlertid en rekke andre mer eller mindre merkelige fobier – og kjendiser som har dem.

Her er nettstedet toptenz’ liste over kjendiser og deres fobier:

Johnny Depp: Clourophobia, frykt for klovner
- Det er noe med det malte ansiktet og det falske smilet, skal Depp ha uttalt ifølge nettstedet. - Det virker alltid som om klovner har et mørke som lusker like under overflaten, og at de har et potensial for å bli onde.

Sigmund Freud: Siderodromophobia, frykt for å reise med tog
På en reise fra Freiburg passerte toget gjennom Wroclaw, hvor Freud så gassbluss for første gang – det fikk ham til å tenke på brennende sjeler i helvete.

Marilyn Monroe: Agoraphobia, frykt for offentlige eller åpne steder
Noe snodig at en skuespillerinne skal lide av dette, men en annen berømt blondine deler faktisk hennes frykt, nemlig Kim Basinger.

Billy Bob Thornton: Panophopbia, frykt for antikke møbler
- Kanskje det er en frykt fra et annet liv og jeg ble slått i hjel med en gammel stol eller noe, skal Thornton ha fortalt Oprah Winfrey. – Jeg vet virkelig ikke hvorfor, men jeg er dønn seriøs. Jeg kan faktisk ikke spise rundt antikviteter.

Alfred Hitchcock: Ovofobia, frykt for egg
Under filmingen av Birds ble skuespillerinne Susan Pleshette satt på plass av Hitchcocks assistent. – Ikke slukk sigaretten din i eggene dine. Han hater egg, han hater sigaretter og han hater deg, skal hun ha lirt av seg.

John Madden: Aerophobia, frykt for å fly
Madden reiser utelukkende med buss i sin jobb som sportskommentator.

Christina Ricci: Botanophobia, frykt for inneplanter
- De er skitne. Hvis jeg må ta på en plante friker jeg helt ut. Jeg blir frastøtt bare av tanken på at den er til stede, sier Ricci.

Madonna: Brontophobia, frykt for torden
Mange hunder deler Madonnas frykt ...

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!