Gå til sidens hovedinnhold

Her ser du menneskebabyen bli født

Dette er første gang en fødsel er blitt filmet fra innsiden. Se video!

HTML EMBED

(SIDE2): Leger ved et sykehus i Berlin publiserte nylig en Magnetisk Resonans(MR)-video som for første gang viser levende bilder av en baby som blir født – fra innsiden.

Fødselen fant sted i november 2010, men tidligere har legeteamet, med DR. Christian Bamberg i spissen, kun offentliggjort stillbilder fra det medisinske gjennombruddet.

Den 30 sekunder lange snutten viser en baby som er på vei ned fødselskanalen til sin 24 år gamle mamma - kvinnen som sa seg villig til å delta i prosjektet. Ifølge Daily Mail tilbrakte moren 45 minutter av den siste delen av fødselen inne i MR-maskinen.

Kunne ikke filme hele fødselen
Bildene viser at hver gang livmoren trekker seg sammen utnytter den kraften til å presse på babyen slik at den sklir lengre ned i fødselskanalen. Når sammentrekningen er over og livmoren slapper av trekkes babyens hode litt tilbake.

Filmen stopper før man ser at babyen kommer helt ut, og det er en naturlig forklaring på dette. På grunn av den høye lyden en MR-maskin lager når den behandler bilder var det viktig og skur den av før fostervannet gikk slik at babyens hørsel ikke ble skadet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Forskning
Filmen er ment å skulle gi verdifull informasjon om fødselsprosessen til mennesker. Håper var blant annet å finne ut hvorfor 15 prosent av kvinner tar keisersnitt fordi deres babyer ikke beveger seg nok nedover i fødselskanalen.

Mens de fleste MR-maskiner er tubeformet ble den som Berlins Charitè Hospital brukte bygd om slik at den var åpen nok til at jordmødre å komme til under fødselen 20. november 2010.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken