Gå til sidens hovedinnhold

- Sunt med babyvekt

Ikke gjør som kjendismødrene, oppfordrer Helsedirektoratet.

(SIDE2): Hollywoods babyboom har vært gjenstand for mye spalteplass i den kulørte pressen, og ikke minst for mødrene mye oppmerksomhet.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Mange av kjendiskvinnene er tilbake i matchvekt bare uker etter fødselen, og flere av dem legger lite på seg under svangerskapet. Dette er imidlertid ikke å anbefale, råder nå Helsedirektoratet.

- Det er ikke å anbefale å gå opp så lite som mulig, sier avdelingsdirektør Henriette Øien til egne nettsider.

Bra for mor og barn
Å gå opp noen kilo er bare bra for både mor og barn, og ifølge nettstedet er det vanlig å legge på seg mellom 11 og 16 kilo. Noen legger på seg mye i begynnelsen av svangerskapet, mens andre er kvalme og legger på seg mindre. Begge deler er helt normalt, og vekten øker ofte mest i siste delen av graviditeten.

En tysk helseorganisasjon gikk ut tidligere i år med tilsvarende anbefalinger etter at supermodell Heidi Klums kropp etter fødselen kom i medias søkelys. Organisasjonen mener at bilder av tynne kjendiser like etter en fødsel kan gi «vanlige» kvinner dårlig selvtillit og at det legger mye press på dem som nybakte mødre.

LES HELE SAKEN: Sliter du med fødselsvekten?

- Ikke slank deg
- Man bør ikke slanke seg når man er gravid. Det kan føre til at man får for lite av noen næringsstoffer og kan skade fosteret. Dersom man var undervektig før graviditeten, er det viktig at man legger på seg minst så mye som nevnt ovenfor, avslutter Henriette Øien.

Reklame

Nå får du hotellrom, frokost og middag for kun 795 kroner

Kommentarer til denne saken