Gå til sidens hovedinnhold

Føler seg snytt av bomselskap

Hvis du trodde du hadde kjøpt 350 bompasseringer, så tro om igjen.

- Det går ikke en dag uten at NAF får telefoner fra irriterte folk som føler seg snytt av bomselskapene, sier samfunnskontakt i NAF region Oslofjord, Arild Bierring til Nettavisen.

Har du kjøpt et klippekort på 350 klipp for vanlig personbil, koster det deg 11,43 kroner for hver passering, mens en enkeltbillett i utgangspunktet koster 20 kroner.

Fra 1.juli blir prisen imidlertid satt opp til 25 kroner.

Dersom du ikke har fått brukt opp klippekortet innen 1.juli, overføres det resterende beløpet til det nye verdikortet.

Dermed ender du opp med å få færre passeringer enn det du betalte for.

- Dette skaper en unødvendig irritasjon, og bomselskapet bør kunne tåle det inntektstapet over å la bilistene beholde de samme antall klippene som de trodde de kjøpte, sier Bierring.

Smålig
- Kjøper man klippekort på bussen, så tillater busselskapet at man får beholde de antall klipp som man opprinnelig kjøpte, selv om takstene går opp, sier Bierring.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Dette er en rausere ordning, som også bomselskapene kunne tatt i bruk. Men i stedet har de valgt å være smålige, sier Bierring.

Les også: Bompenge-sjokk i Oslo.

NAF er uenig med flere av de politiske vedtakene i Oslopakke 3.

Blant annet har NAF ønsket å stoppe den ekstra bomringen som skal settes opp ved Lysaker.

- Vi sliter litt med å slutte i sutre over en ny bomringordning. Men vi har jo ikke noe vi skulle sagt, vi står jo ikke over den demokratiske makten, sier Bierring.

NAF har imidlertid respekt for det politiske håndverket som ligger til grunn.

- Det nye bomringsystemet er jo et resultat av politiske kompromisser som henger sammen, og vi respekterer det voldsomme politiske arbeidet som ligger bak dette, sier Bierring.

Han legger til: - Det er jo noe som heter «i nøden spiser selv Fanden fluer».

Selve bomringinntektene og den videre utbygging av veinettet og kollektivtrafikken som følger Oslopakke 3, er viktig også for NAF.

- Oslopakken trenger vi sårt. Næringslivet i hele Norge er avhengig av denne. Men det er synd at det kun blir oslofolk som skal få betale for dette, sier Bierring.

Juridisk lovlig
Ifølge en av NAFs egne jurister vil tapet av bompasseringer holde juridisk.

- Våre egne jurister sier at det juridiske er på plass, men ikke rausheten dessverre, sier Bierring.

Alle kunder i Fjellinjen skal motta et brev med informasjon om at deres resterende beløp på klippekortene vil overføres til det nye verdikortet.

- Fjellinjen skal sende ut brev rundt 15.mai til alle som har avtale med selskapet, opplyser administrerende direktør i Fjellinjen, Jacob Trondsen, til Nettavisen.

Mer om bil og trafikk finner du i Nettavisen Motor.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud