Gå til sidens hovedinnhold

Kjedelig gullfeber

Noen vakre mennesker og noen vakre øyer i Karibia, men ellers er denne gulljakten veldig kjedelig.

Fools Gold – USA 2008. Regi: Andy Tennant. Med: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Donald Sutherland, Alexis Dziena, Ewen Bremner og Ray Winstone.

Aldersgrense: 11 år.

Her er det alt for lite skattejakt, og alt for mye tullball, om alt fra et tragisk ekteskap til dumme rappere. Både bevist og ubevist er dumme mennesker et sentralt gjennomgangstema i denne filmen. At rikdom også har sine mørke sider er også en del av handlingen, men her er det meste ment som lettbeint underholdning.

Skattejakt har vel neppe vært så kjedelig og utrolig forutsigbar på film. Den ukritiske reklamen for øylivet på Barbados kunne vel neppe vært bedre og er egentlig det beste med hele filmen. I beste fall er dette inspirasjon til din neste ferie.

Tullingen Ben Finnegan (Matthew McConaughey) har vært på skattejakt i mange år sammen med kona Tess (Kate Hudson). De har brukt mer penger enn de har vært i nærheten av å finne og en skilsmisse står nå for tur.

En fin båt og en riking får igjen fart på skattejakten og vi kommer endelig i gang, og da er halvparten av filmen er unnagjort.

Men jakten kommer nesten helt i bakgrunnen for en overdrevet kroppsfiksering og en stor dose talentløs komikk. Drap, ulykker og andre uhell skal være med å gjøre historien morsom, men det meste blir bare tragisk.

Hadde de nå bare ikke funnet skatten, så skulle jeg vært litt fornøyd.

234711

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser