Gå til sidens hovedinnhold

For et grisevær!

Stakkars de som jobber utendørs.

(iBergen.no) Var du en av dem som kom klissvåt inn på kontoret i morges med gjennombløte sko og bukse? Du bør ofre en tanke til dem som nå jobber utendørs i plaskregnet.

For den vanvittige regnskyllen skal vare hele arbeidsdagen. Først ved 16-tiden vil de hissige bygene roe seg.

- Det er kraftige saker, men kun byger som vil avta utover ettermiddagen. Det vil fortsatt være bygeaktivitet utover kvelden, men ikke i samme intense grad som akkurat nå, sier meteorolog Frode Korneliussen ved Storm Weather Center til iBergen.no.

De siste 24 timene har det falt 25 millimeter nedbør i Bergen, mens det på Kvamskogen ble målt 40 millimeter. Dette var hovedsaklig snø. I tillegg har det vært lyn og torden i løpet av onsdagskvelden og natten.

- Tordenvær pleier å gi det kraftigste bygene, og det er ikke uvanlig for denne årstiden. Vindstyrken var oppe i sterk kuling på kysten, sier Korneliussen.

De neste seks timene vil det regne inntil 15 mm. Morgendagen blir litt bedre, men ikke mye. Også da vil det bli en våt affære å jobbe utendørs. Foreløpig er det ikke sendt ut flomvarsel for Vestlandet fra NVE. Men flere veier i Bergen har noe som ligner elver rennende nedover asfalten.

Helgeværet blir noe lettere, men på ingen måte fint.

- Det er heller ingen lyspunkter neste uke. Flere lavtrykk er på vei inn mot Vestlandet, er meldingen fra meteorologen.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene