Gå til sidens hovedinnhold

For et møte!

Det er nesten naturstridig, men likevel: Countrylegenden Willie Nelson og jazzstorheten Wynton Marsalis har satt hverandre stevne og det har ført til et storveis møte.

Willie Nelson Wynton Marsalis
Two Men with the Blues
Blue Note/EMI

Den legendariske jazztrommeslageren Buddy Rich blei spurt om han var allergisk mot noe da han en gang skulle legges inn på sjukehus. Svaret var to ting: Country and western!

For Rich ville det nok vært utenkelig å samarbeide med en countrymusikant, men heldigvis stiller det seg annerledes for trompetmaestro Wynton Marsalis. Likevel er nok dette et overraskende møte for de aller fleste.

To januardager i fjor møttes de to gigantene sammen med bandet til Marsalis bestående av Walter Blanding på saksofon, Carlos Henriquez på bass, Ali Jackson på trommer og Dan Nimmer på piano og Nelsons munnspiller Mickey Raphael til eleverte hyggestunder på Lincoln Center i New York. Heldigvis var opptaksutstyret på plass og vi får bli med på en times tid av det som skjedde da de to ”motpolene” møttes.

Her får vi alt fra en vokal duett mellom hovedpersonene i «My Bucket’s Got a Hole in It», til lystelige versjoner av «Bright Lights Big City», «Night Life», «Caldonia», «Stardust», «Basin Street Blues», «Georgia on My Mind», «Rainy Day Blues», «Ain’t Nobody’s Business» – også som vokal duett - og «That’s All».

Det kommer neppe som noen stor overraskelse at Willie Nelson har mye blues i seg og gitarsoloene hans er også et personlig vitnesbyrd om det. Nelson og Raphael glir elegant sammen med Marsalis-bandet og er det en gang uttrykket a good time was had by all kan brukes, så er det her.

Publikum hadde det tydeligvis usedvanlig hyggelig i Lincoln Center disse kveldene. Hyggen har så avgjort blitt med over på cden også!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken