Gå til sidens hovedinnhold

- For mye drama

Mediene fokusert for mye på dramaet rundt Kristina Hjartåker, mener professor.

Professor Reidun Førde mener at pressen sa fra seg ansvaret i å dekke den vanskelige medisinske vurderingen av Kristina Hjartåker, til fordel for dramaet, skriver Aftenposten.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det var i januar i fjor at Haukeland Universitetssykehus ville ta fire år gamle Kristina Hjartåker av pustemaskin. Sykehuset mente det ikke var menneskeverd å fortsette behandlingen. Kristinas far Oddmund mente det motsatte.

For voldsom
Førde mener at pressen gikk for langt i dekningen av den tragiske saken.

- Ja, sett fra mitt ståsted ble det fokusert for mye på dramatikken og konflikten mellom faren og sykehuset, og for lite på de vanskelige medisinske vurderingene som denne saken faktisk handlet om, sier Førde til avisen

Hun mener at det i mediene ble fremstilt som om det var helsevesenet som tok livet av barnet, og ikke den tragiske rasulykken

Må fokusere på personlig
Med sterke faglige miljø på den ene siden og personlig tragedie på den andre siden gjør at mediene må finne fokus, mener TV 2s nyhetsdirektør.

- Det er pressens plikt å gå inn på det som er den personlige konflikten. Det kan ikke skilles fra deg faglige. Styrkefordelingen i sånne saker er skjev og det må være lov for pressen å formidle de pårørendes opplevelser uavhengig av hva som viser seg å være rett eller galt rent medisinsk i ettertid, sier Kjell Øvre Helland til avisen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai