Gå til sidens hovedinnhold

- For voldelig, for tidlig

Prison Break er for voldelig til å sendes klokken 19, slår tilsyn fast.

BarneVakten får medhold i klagen til det britiske medietilsynet på sendetidspunkt for Prison Break.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det er det britiske medietilsynet Ofcom som nå gir BarneVakten medhold i deres klage mot TV3, skriver BarneVakten på egne nettsider.

Grunnlaget for klagen var at TV3 sendte serien Prison Break klokken 19 alle ukedager i januar. Det reagerte BarneVakten på.

– Vi er glade over at seerne har blitt hørt, og håper dette kan føre til økt bevissthet og bedre rutiner hos TV3, sier redaktør Ragnhild Aadland Høen i BarneVakten i en pressemelding.

Ville ikke flytte serien
I fjor var Prison Break til tider et av de mest sette programmene på TV3. Da BarneVakten i vinter kontaktet TV3, var TV3 ikke interessert i å gjøre endringer på sendetidspunktet for reprisen.

– Prison Break er kjent for mange, dessuten advarer vi mot at innholdet ikke er egnet for barn før vi viser episodene, sa informasjonssjef Glenn Ø. Støldal i TV3 til BarneVakten.

BarneVakten valgte til slutt å klage TV 3 inn for det britiske medietilsynet Ofcom. I tillegg til BarneVakten var det 19 norske seere som klaget på serien.

Medhold på to punkter
Nå slår Ofcom fast at TV3 har begått brudd på regel 1.3 og 1.11 i Kringkastingsloven.

Disse regulerer henholdsvis beskyttelse av barn mot uegnet innhold og begrensning av voldelig innhold i programmer som sendes før vannskillet klokken 21.

Ifølge Ofcom har TV3 begått brudd på flere regler, blant annet fordi serien har svært mange voldelige scener, samt inneholder scener med sex og narkotika.

Innrømmer feil
Viasat, som er moderselskapet til tv-kanalen, vedgår overfor Ofcom at serien ikke skulle blitt satt opp på et så tidlig sendetidspunkt. De forklarer at serien var blitt sett gjennom og kodet i deres database til å få sendetidspunkt etter Vannskillet.

TV3 Norge-avdelingen har ikke fulgt opp prosedyrene og ikke registrert at serien var merket med restriksjoner for sending. Nå lover de innskjerping av rutinene.

Del to av Prison Break ble satt opp med sendetidspunkt 21.30.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien