*Nettavisen* Nyheter.

Advarer mot å være Facebook-venn med sjefen

Foto: ROBERT GALBRAITH (Reuters)

Sjefer bør holde seg unna medarbeiderne sine på Facebook, sier jobbekspert.

01.07.10 20:15

Vi har alle hørt de forskjellige skrekkhistoriene om folk som ikke har fått en jobb på grunn av ting de har gjort på Facebook og Twitter - og ikke minst de som plutselig har stått uten jobb.

Les også: Fikk sparken etter Facebook-melding

Advarer
Nå går sjefen for bemanningsselskapet Adecco ut og advarer folk mot å blande jobb og privatliv.

- Jeg er overrasket over at så mange norske sjefer har ansatte som Facebook-venner. Sjefer bør holde seg unna medarbeiderne sine på Facebook, sier konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i bemanningsselskapet Adecco i en pressemelding.

Nesten halvparten «blander kortene»
Analyseselskapet har gjennomført en undersøkelse blant norske ledere som viser at 43 prosent av lederne har ansatte blant sine Facebook-venner.

- Ledere som opptrer slik blander kortene. Rollen som leder skal ikke kombineres med å være venn med ansatte på Facebook. Ledere bør spørre seg hva de vil oppnå med å være Facebook-venn med ansatte, sier han.

Ikke lett å avvise sjefen
Et av de stadige problemene som dukker opp for mange er enkelt og greit at sjefen forsøker å legge til de ansatte som venner. Å avvise en slik venneforespørsel kan fremstå noe risikabelt.

- Jeg skjønner at folk synes det kan være vanskelig å avvise sjefen. Men det er best for begge parter å ikke blande rollene. Facebook er en viktig sosial arena der folk skal kunne utfolde seg uten tanke på hva sjefen måtte mene.

Risikoen er åpenbar: Om du er frustrert etter en håpløs dag på jobben, og får et umiddelbart ønske om å dele denne frustrasjonen med dine venner - er det kanskje like greit at sjefen ikke får vite om dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.