*Nettavisen* Nyheter.

Dårlige nyheter til spillglade

Kjempepopulære spill skaper store utfordringer.

15.02.11 12:27

I forrige uke ble det nye bilspillet Test Drive Unlimited 2 sluppet. Spillet er et av de mest omfattende og varierte bilspillene som er lansert noen gang, og spillet gir deg som spiller nærmest ubegrenset med utfordringer.

Som Nettavisen skrev før helga fremstår riktignok ikke spillet helt ferdig, med en lang rekke bugs - men potensialet er helt enormt, og utviklerne jobber åpenbart på høygir for å rette problemene.

Les også: Ikke bruk penger på dette spillet

Men utfordringen med spillet er at det i stor grad er tilpasset de som har utstyret i orden når det kommer til ratt og pedaler. Å spille spillet med tastatur er praktisk talt umulig uten å skru på alle mulige «elektroniske hjelpemidler» som ødelegger spillopplevelsen.

På diverse forum meldes det om at å spille dette uten ratt og pedaler er meningsløst.

Utsolgt over alt
Undertegnede var derfor på fredag innom fire data- og elektronikkbutikker i Oslo med tanke på å kjøpe ratt og pedaler. Det skulle vise seg å være en større utfordring enn antatt. Alle meldte nemlig om at de var utsolgt for denne typen produkter.

En tur på nett viser også at de 11 billigste nettbutikkene for Logitechs avanserte ratt- og pedalsett G27 var utsolgt.

Klarer ikke å levere nok
Og det viser seg at dette ikke er en tilfeldig problemstilling. Etterspørselen etter ratt og pedaler er for tiden enorm.

- Denne modellen er nok det mest anerkjente ratt og pedalsettet på markedet, og vi har slitt veldig med å levere nok etter lanseringen av Gran Turismo 5, sier Henrik Staff hos Logitech i Norge.

Og knappheten vil ikke forsvinne med det første.

- Vi har forsatt litt problemer med leveringer i hvertfall ut mars. Kommer mindre leveringer som hele tiden kun dekker backlog, og lite som får ligge på lager noe særlig lenge, sier Staff.

Gran Turismo 5 ble lansert i slutten av november. Lanseringen av to realistiske bilspill på relativt kort tid kan dermed se ut til å ha vært litt i overkant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.