Gå til sidens hovedinnhold

Dell-ikat og stillegående

Latitude E6400 er en meget god PC med svært gode dockingmuligheter og få mangler.

HARDWARE.NO: Dell Latitude E6400 er en bedrifts-PC med et vell av valgmuligheter for den arbeidende mann eller kvinne på farten.

Med en vekt på omlag to kg og en skjerm på 14 tommer har maskinen en passe størrelse til å bli med på tur samtidig som det er god plass til å putte inn alskens maskinvare.

Vårt testeksemplar har en Intel Core 2 Duo-prosessor på 2,4 GHz (P8600), 4 GB DDR2-minne, 160 GB harddisk (5400 RPM), skjermkort fra Nvidia i form av Quadro NVS 160M, og en skjerm med LED-baklys.

Les også:
Lanserer tablet-PC med batteritid på over 11 timer
Endelig nett-PC fra Dell

Lite støy

Dell Latitude E6400 er en maskin som yter etter utseendet, og godt er det. Den både ser kraftig og solid ut og er en liten kraftplugg avhengig av hvordan man konfigurerer maskinen.

Ved siden av ren ytelse og god innpakning er en annen styrke ved maskinen de flerfoldige tilkoblingspunktene både direkte på maskinen og via docking.

Bakopplyst tastatur

Displayport og Esata er noe som fortsatt ikke er helt vanlig og trekker i positiv retning, selv om det foreløpig er begrenset med skjermer som støtter Displayport. Opplading av USB-enheter uten at PC-en er på og kontaktløs smartkortleser er andre ting ved E6400 som er verdt å poengtere.

I bruk viste PC-en seg fra en god side, da spesielt med tanke på lavt lydnivå, behagelig tastatur og ikke minst bakopplyst tastatur.

Batterilevetiden var ikke eksepsjonell, men helt kurant. Selv om vi ikke fikk fullgodt testet batterislicen er det ingen tvil om at den trekker levetiden langt opp (dog beveger også vekten seg merkbart i samme retning).

Ikke Blu-ray

Vi har ikke mye å utsette på denne maskinen, men noe er det gjerne, som for eksempel at det ikke er mulig med et ekstra batteri der det optiske drevet er (derimot er det mulig med en harddisk nummer to der). En mulighet for Blu-ray hadde vi heller ikke sagt nei takk til.

Prismessig ligger Dells maskin enten på samme nivå som sine konkurrenter eller noe under. Ulempene i Dells tilfelle er at det kan være vanskelig å finne de beste tilbudene på nettsidene deres og at ikke alle alternativer er tilgjengelige på alle modeller.

Diskutere PC-valg? Sjekk forumet på Hardware.no

Imponerende docking

De nye dockingmulighetene til Latitude E er også imponerende. Den kraftigste utgaven gir deg to DVI og to Displayport-utganger slik at man kan koble til to eksterne skjermer med høy oppløsning uten å være nødt til å bruke VGA-utgangen.

Alt i alt kan vi ikke annet enn å si at Latitude E6400 er en meget god PC med mange muligheter, et prismessig akseptabelt nivå og få mangler. Dermed lever maskinen opp til de forventningene førsteinntrykket ga.

Les hele testen av Dell Latitude E6400 på Hardware.no

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant