*Nettavisen* Nyheter.

Den store handleguiden

Her er noen av de beste spillene på markedet akkurat nå.

19.07.10 10:42

Vår populære Handleguide er alltid oppdatert med de siste anmeldelsene fra oss på Gamer.no. Der finner du alltid gode tips og kan sortere etter både plattform og sjanger.

I denne artikkelen presenterer vi noen av de beste spillene fra alle sjangrene man kan filtrere på i Handleguiden. I tillegg har vi trukket frem noen godbiter til iPhone/iPod.

Mer fra Gamer.no

Skytespill

Battlefield: Bad Company 2 (PC, 360, PS3)

Svenske DICE gir oss nok et ellevilt skytespill, her med fokus på harde flerspillerkamper og ødeleggbare miljøer. Bad Company 2 er et ytterst fokusert og modent krigsspill som sender Battlefield 2-frysninger nedover ryggen. Bedre krigsspill skal du lete lenge etter.

STALKER: Call of Pripyat (PC)

Her vender du tilbake til Tsjernobyl-sonen på letting etter fem forsvunne militærhelikoptre. Banditter, lykkejegere og mutanter gjør søket vanskeligere enn det burde være. Dette er spillet for deg hvis du liker skytespillene dine åpne og intelligente, har sans for litt dybde og kan kose deg med rollespill også.

Bioshock 2 (360, PS3)

Oppfølgeren til det beste actionspillet fra 2007. Igjen får du utforske undervannsbyen Rapture, denne gangen i rollen som ruvende Big Daddy. Historien spinner uovertruffent videre, du får nye genetiske modifikasjoner, flere moralske valg og mer av den flotte, dystre stemningen. Dette er TV-spill på sitt beste.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (2K Games)

Sin and Punishment: Successor of the Skies

Skytespill lagt til en postapokalyptisk fremtidsverden full av sære uhyrligheter. Den eneste måten å overleve på er å løpe fort og skyte eller hogge i stykker alt som rører på seg. Her får du hektisk action i gammel arkadestil, og det hele er bygget med så mye fantasi og kjærlighet til sjangeren at de fleste andre actionspill virker fattige i forhold.

Alan Wake (360)

I denne thrilleren fra skaperne av de originale Max Payne-spillene blir kona til forfatteren Alan Wake sporløst borte, og stoff som han ikke engang husker å ha skrevet blir virkelighet. Spillet inneholder noen av de heftigste sekvensene vi har sett i noe spill til nå, og det må rett og slett oppleves.

Klikk på bildet for å forstørre.

Actioneventyr

God of War III(PS3)

Kratos og titanene invaderer selveste Olympen for å ta et endelig oppgjør mot gudene. Her vanker det mer spektakulær vold og gigantiske fiender. Dette er det definitive actionspillet, et spill som setter en ny standard for visuell presentasjon og lyd. Et spill som setter standarden for actionspill uansett format.

Demon's Souls (PS3)

Brutalt actionrollespill hvor du må bekjempe mørkets makter i dystre områder. Innovative spillmekanismer lar deg påvirke verden rundt deg og føre den nærmere mørket eller lyset. Et unikt spill på alle de rette måtene.

Red Dead Redemption (360, PS3)

I dette massive og åpne spillet fra Rockstar kan du utforske det ville vesten slik du aldri før har gjort i spillform. En meget smakfull miks av et veldreid kampsystem, en velskrevet historie, et sjarmerende persongalleri og en haug med arbeidsoppgaver gjør at Red Dead Redemtion står igjen som en av de beste spillopplevelsene på mange år.

Monster Hunter Tri (Wii)

Som monsterjeger skal du bygge opp et arsenal med våpen og rustninger gjennom jakt og sanking, og så utfordre gigantiske uhyrer. Du kan jakte alene eller sammen med andre på nettet. Den utrolig gode følelsen av å mose et nytt beist, for å få enda bedre utstyr, er den samme uansett.

Assassin's Creed II (PC, 360, PS3)

En adelsmann i rennesansens Italia er ute etter å hevne mordet på sin far. Til disposisjon er klatre- og snikekunster, samt hjelpemidler fra selveste Leonardo da Vinci. Du vil ta del i mange herlige oppdrag som alltid byr på noe nytt, og den spennende historien driver deg hele tiden videre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Strategispill

Napoleon: Total War (PC)

Påta deg rollen som Napoleon, eller kjemp mot den ambisiøse franskmannen. Bryn deg på alle de store konfliktene fra napoleonskrigene gjennom tre kampanjer lagt til Europa og Nord-Afrika. Napoleon: Total War er en kompetent og kvalitetsbevisst oppfølger til fjorårets beste strategispill.

Anno 1404 (PC)

I dette strategispillet skal du skape ditt eget fungerende samfunn. For å tilfredsstille folket ditt må du levere stadig mer eksotiske varer, og for å få disse må du kolonisere stadig nye territorier. Det bunnsolide og vanedannende gameplayet akkompagneres av usedvanlig lekker grafikk fullstappet av detaljer.

Solium Infernum (PC)

Et turbasert strategispill med dypt og intelligent gameplay, smarte datamotstandere og både lokal og e-post-basert flerspiller. Solium Infernum er et strategispill slik strategispill var ment å være. Du må være smart og du må planlegge, for plutselig kan slue triks velte dine planer.

Tropico 3 (PC)

Ta over styringen på en karibisk øy og led folket ditt til storhet, eller utnytt dem for det de er verdt. Som president må du opprettholde en levedyktig økonomi, ha et godt forhold til supermaktene og og unngå å bli styrtet. Tropico 3 er usedvanlig vanedannende, og byr på en intelligent og spennende blanding av bybygging og politikk.

Majesty 2: The Fantasy Kingdom Sim (PC)

Du er herskeren i et generisk fantasiunivers. Typiske rollespillhelter trasker selvsagt rundt i denne verdenen, og målet er å få dem til å gjøre det du ønsker. Dette er et veldig forfriskende spillkonsept vi ikke har sett siden det originale Majesty. Den eventyraktige og detaljerte grafikken akkompagneres av fantastisk musikk og god humor, og sammen skaper de flott stemning.

Racing

Forza Motorsport 3 (360)

I dette bilspillet får du en unik, realistisk kjøreopplevelse med biler og baner fra hele verden. Oppgraderingsmuligheten er mange og karrieredelen er enorm. Dette spillet ligger i det absolutte toppsjiktet hva bilsimulatorer angår, og blir ti ganger bedre når du spiller på nettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Microsoft/Turn 10)

Trials HD (360)

Her må du mestre en serie skremmende hinderløyper med motorsykkelen din. Spillet kommer med mengder av fantasifulle baner og artige minispill som benytter seg av realistisk fysikk for å gi en mer dynamisk opplevelse. Grafikken og lyden holder høyt nivå, og sørger for at spillet er et av de lekreste du finner på Xbox Live Arcade-tjenesten.

Blur (360, PS3, PC)

Project Gotham Racing-skaperne leverer nok en gang varene i dette arkadebilspillet, hvor kjøreferdighetene dine får hjelp av spesialangrep for å hale inn seieren. En særegen historiemodus kombinerer spilling over nett med enspillerdelen. Blur kan nesten beskrives som Mario Kart med voksen presentasjon.

Colin McRae Dirt 2 (360, PS3, PC)

Kjør rally, rallycross og offroad med X-Games-stjerner som Ken Block og Travis Pastrana. Har lite med den skotske rallyføreren å gjøre, men er uansett et svært godt racingspill som byr på rask og heftig moro med en skikkelig underholdende kjøremodell og heftige baner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Codemasters)

MX vs. ATV: Reflex (360, PS3)

Her må du vise hvem som er sjefen på et mylder av gjørmete baner. Enten du kjører motorcross eller firehjuling står utfordringene i kø. Spillet er god underholdning både lokalt og over nett, og det føles faktisk overraskende godt å være skikkelig skitten.

Sjekk spillene kategoriene for sport, rollespill, eventyr, MMO og diverse hos Gamer.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.