Gå til sidens hovedinnhold

Dette er en prosjektor

Denne lille lommeprojektoren er genial for deg som løper rundt for å vise presentasjoner og grafer.

TEK.NO Utviklingen av prosjektorer har gått lynraskt den siste tiden. Flere tommer skal vises i høyere kvalitet, med dypere sortnivå og sterkere kontraster.

Samtidig har vi også sett en meget spennende utvikling den andre veien, nemlig lommeprojektorer. Vi har tidligere sett på ett bidrag fra Samsung.

Samsung SP-P400B - Lommeprojektor med mangler

Sammen med Ipod og PSP

Nå har Optoma lanserte en meget spennende enhet.

Projektoren er mindre enn mange mobiltelefoner, og den benytter seg av lysdioder for å belyse bildet som blir generert med DLP-teknologi.

Miniprojektoren Pico er batteridreven, og tilkoblingen gjøres via én enkel kabel. Den kan brukes sammen med mobiltelefon, kamera, Ipod eller PSP.

Les også: Nå kommer mobilprosjektøren

Spennende produkt

Optoma PK101 Pico er så absolutt et spennende og godt produkt for sitt bruk.

Denne lille lommeprojektoren er genial for deg som løper rundt for å vise presentasjoner, grafer, eller andre ting du ønsker å projisere raskt på en større overflate.

Vi vil anbefale denne enheten til akkurat denne personen, men ønsker du høyere bildekvalitet bør du lete etter et alternativt produkt.

Les også: Verdens første projektortelefon

Svak bildekvalitet

Bildekvaliteten er ikke til å skryte av, men bedre bilde er det vanskelig å få i en så liten enhet.

Det vi derimot mener burde ha vært på plass er en mye bedre lysstyrke, for det skal ikke mye eksternt lys til før bildet blir utydelig.

Les også: 50 tommer i bukselomma

Fargene sett for seg selv er helt middelmålige, men vi blir litt imponert over hvor god sortnivået faktisk er. Kontraster er derimot en faktor du bare kan se langt etter.

Du frykter kanskje at denne lille gadgeten koster skjorta, men prisen er faktisk ikke så avskrekkende. 2690 kroner er dagens billigste prislapp, og sammenlignet med andre "lommeprojektorer" og projektorer i vanlig størrelse er dette en fult akseptabel kostnad.

Les hele testen av Optoma PK101 Pico på Tek.no/audiovisuelt

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021