Gå til sidens hovedinnhold

Disse mobilene er strålingsverstinger

Over førti mobiler oppfyller ikke TCO-kravene for stråling. Spesielt Sony Ericsson sliter med høye stråleverdier.

AMOBIL.NO: Mobilens stråling under samtaler er den desidert kraftigste strålingen vi utsetter oss for. Alle mobiler følger EUs krav, men mange mobiltelefoner synder likevel mot TCO-grensen. Ifølge prisguiden er det hele 42 telefoner i butikkene i dag som har en SAR-verdi som er høyere enn TCO-grensen.

LES OGSÅ: BLIR VI SYKE ELLER IKKE?

Spesielt er det Sony Ericsson som sliter med høye stråleverdier. Hele åtte av de ti mobilene med høyest maksimale SAR-verdi er fra denne produsenten. Bestselgerne Sony Ericsson T650i og Sony Ericsson W880i helt øverst på listen.
Dette er overraskende, men vi tilfredsstiller de kravene som stilles både i EU og i andre land. I tillegg er forskjellene ofte marginale, sier Erik Sandsmark, markedssjef i Sony Ericsson.

SE LISTA OVER STRÅLINGSVERSTINGENE HER

TCO-sertifisering er en produktsertifisering for kontorutstyr som setter krav til at elektriske og magnetiske felt skal holde et viss nivå.

Ifølge TCO Development bør mobiltelefoner ha en SAR-verdi på mindre enn 0,8 watt per kilogram som maksverdi. Dette er hakket strengere enn EU-kravet på 2 watt per kilogram, som alle telefoner i butikkene må ligge under.

LES OGSÅ: - STRÅLEMERK MOBILTELEFONER

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene