Gå til sidens hovedinnhold

- Dropp slankekuren

Hvis du vil varig ned i vekt, så dropp slankekuren. Les hvorfor.

KVINNEGUIDEN.NO: - Antall fettceller øker når du går opp i vekt.

- Når du går ned igjen vil ikke antall fettceller bli færre, bare mindre fylt. Og instinktivt vil de "rope" etter å bli fylt opp igjen. På den måten motarbeides du av din egen kropp, sier Kvinneguidens kostholdsekspert, ernæringsfysiolog Camilla Andersen.

- Hvis du bruker tid på å gå ned i vekt på en måte som gjør at du skaper nye vaner du trives med, og klarer å holde den nye vekten over lang tid, vil kroppen til slutt slå seg til ro med din nye vekt, sier Andersen.

Sjekk Camillas januartips her

Tør du ikke trene?

Mosjon og riktig kosthold er nøkkelord dersom du vil ned i vekt. Dersom du sliter med å kaste deg på treningssenterbølgen, kan det hjelpe å tenke på at du absolutt ikke er alene om dette.

Januar er årets beste nybegynner-måned, og du vil garantert møte mange førstegangstrenere hvis du oppsøker et treningssenter.

Motivasjonstips:
* For å etablere en regelmessig treningsvane er det viktig å finne aktiviteter du liker, enten dette er ute eller på treningssenteret. Det finnes så mange aktiviteter å velge blant at de fleste vil finne noe de liker. Eksempler på aktiviteter er dansing, svømming eller skigåing.

Sjekk våre treningsvideoer

* Om du begynner å gå lei av en treningsform er det lurt å bytte aktivitet eller gjøre endringer som gir deg nye utfordringer. På treningssentre er staben som oftest opptatt av å få folk inn på treningsveiledning regelmessig slik at vi kan variere treningsopplegget.

Les også: Lunsjen er en fin mulighet for å bevege seg litt

* For å holde på treningsvanen er det viktig å få støtte fra venner og familie. Fortell om livsstilsendringen du er i ferd med å gjennomføre, og få de gjerne med på treningen. Da blir det enkelt å utveksle erfaringer og holde hverandre motivert.

Les hele saken på Kvinneguiden.no

Les også: Få et sunt 2009

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua