Gå til sidens hovedinnhold

Drøyere enn smalahove

Finn frem øksa og mur deg inne til jul, de levende døde er tilbake.

SPILLVERKET.NO:Da det originale Left 4 Dead kom ut på denne tiden i fjor, var det flere som satte colaen i vrangstrupen.

Det som mange hadde trodd skulle være et festlig lite tidsfordriv fra Valve, ble en braksuksess som overgikk selv utviklernes forventninger.

Spillet ble spydspissen for en rekke nye zombiespill, og bare ett år etter er oppfølgeren Left 4 Dead 2 allerede klar.

Kjedelig alene

Left 4 Dead 2 har et enormt samarbeidsfokus. På grunn av dette og en manglende historien er det dørgende kjedelig å spille alene.

Har du derimot et par venner å spille med, blir spillopplevelsen løftet opp til fabelaktige høyder.

Spillet fanger essensen av gamle amerikanske zombiefilmer, med sine stereotype karakterer og billige punchlines, noe som setter stemningen bra.

Når spillet så klarer å skape en intens følelse av at du desperat kjemper med livet som innsats for å komme deg i sikkerhet, da er spillopplevelsen komplett.

Sjekk også vår sniktitt på Left 4 Dead 2

Vanskelig

En innvending mot spillet er at det tidvis er usedvanlig vanskelig. Kanskje burde vanskelighetsgradene i spillet hatt andre navn for selv på normal kan du ende opp med å måtte forsøke det samme brettet dusinvis av ganger.

Samtidig er det ingen fare for at du blir for overlegen med det første. Spillet bør holde deg engasjert så lenge du orker å bli regelmessig massakrert av sultne hjernemumsere.

Les også: Left 4 Dead 2 med ny flerspillermodus

Flere våpen og zombier

På mange måter ser Left 4 Dead 2 ut som sin forgjenger, bare med flere våpen og flere zombier. Men disse endringene er ikke bare estetiske. De forandrer helt hvordan du spiller og gir zombieslakteren i deg en helt ny giv.

Man savner kanskje et siste nytt element som kunne tatt spillet et ekstra skritt videre fra forgjengeren, men er det ett samarbeidsspill du og vennene dine ønsker å bli innesnødd med i jula, så er det Left 4 Dead 2.

Les hele anmeldelsen av Left 4 Dead 2 på Spillverket.no

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford