RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Én million kunne fått det gratis

Sist oppdatert:
...men har valgt å betale.

Spotify kan ta en solid del av æren for at piratkopiering av musikk ikke lenger er like stuerent som det en gang var. De klarte også å sparke i gang en musikkrevolusjon der musikkbransjen gikk fra å være nærmest definisjonen på hvordan man ikke skal takle den teknologiske utviklingen, til å havne langt foran det mest andre bransjer i å være gode på internett.

Mange er gratisbrukere
Problemet til selskapet har derimot hele tiden vært å få brukerne til å betale for tjenesten, fremfor å bruke den reklamefinansierte delen som både har dårligere lydkvalitet og hyppige avbrudd med reklame.

I november i fjor annonserte selskapet at de hadde passert én million brukere i Norge, men har vært svært forsiktige med å si noe om hvor mange av disse som er betalende.

Les også: - Gratismodellen er problemet

Har passert millionen
Men tirsdag bekrefter kommunikasjonssjef Jim Butcher i selskapet at de nå i det minste har passert nok en milepæl: I Europa sett under ett er det nå over én million betalende brukere.

De spesifiserer ikke hvor mane som betaler for den fulle Premium-tjenesten (mobiltilgang, høyere lydkvalitet), eller bare for den reklamefrie delen.

- Det er med en følelse av stolthet og glede at vi kan annonsere en ny milepæl, med å ha ønsket velkommen vår betalende bruker nummer én million, skriver Butcher i et blogginnlegg.

Spotify har ikke gått ut med oppdaterte tall på hvor mange brukere de har totalt sett. I september fortalte Spotify til Nettavisen at de hadde rundt 10 millioner brukere bare i Storbritannia, der majoriteten av brukerne finnes - men ifølge TechCrunch er det snakk om registrerte brukere, ikke aktive brukere.

Så hvor stor andel av de aktive Spotify-brukerne som betaler er høyst usikkert.

Har konkurranse
Etter at Spotify lanserte sin tjeneste har det for øvrig rent på med flere konkurrenter. Wimp er selvsagt mest kjent her i Norge, og svært mange nordmenn har nå fått et begrenset gratisabonnement i tjenesten gjennom sitt abonnement hos Canal Digital.

Les også: Canal Digital-kunder får WIMP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere