Gå til sidens hovedinnhold

En snartur ut

Lave flypriser og et stadig større utvalg direkteruter gir utmerkede muligheter for en kjapp weekend utenlands. Også for deg uten fridager til overs.

Bare minnene er igjen av sommeren. Og juleferien er mange høststormer unna. Foran deg ligger måneder med fullpakkede arbeidsuker. Men fortvil ikke. Sauna i Helsinki, en øl på Grand-Place i Brüssel eller et besøk i Rigas anerkjente opera er bare noen timer unna. Så hvorfor ikke unne deg en superkort ferie. En weekend trenger nemlig ikke være oval for å bli vellykket.
Putt tannbørsten i veska, passet på innerlomma og sleng deg på flyet en fredag ettermiddag; klar for to opplevelsesrike døgn i et annet land.

Kjapt og effektivt

Folk sitter jo gjerne et par timer i bil for å komme seg på hytta, så hvorfor ikke ofre halvannen time i et fly for å komme seg litt nedover i Europa, spør redaktør Anders Wyller i reisemagasinet Vagabond.
For du kan utmerket godt få en vellykken trivelig weekend utenlands, selv om du ikke har mer enn lørdag og søndag fri.
Tiden det tar å fly til reisemål i Europa er ikke all verden, og transporten til og fra flyplasser er stort sett kjapp og effektiv. Dessuten er billettprisene blitt så lave at du kan ta deg en kort utenlandstur uten å ruinere husholdningsbudsjettet, mener Wyller.
Stadig nye byer dukker på avgangstavlene på Oslo Lufthavn Gardermoen og de større regionflyplassene.
Priskrig har ført til at flyselskapene ser seg om etter nye destinasjoner. Dette har gitt oss et stadig bedre utvalg av direkteruter. Universitetsbyen Montpellier i Frankrike er et eksempel på et sted som få nordmenn reiste til tidligere, men som nå har fått en billig og lett tilgjengelig flyforbindelse.

Unngå mellomlanding

Markedssjef Lise Haugan i KILROY travels er enig i at det er fullt mulig å ta en kortweekend utenlands, men advarer mot å bli for ambisiøs.
Jeg ville ikke reist ut av Europa. Og man bør unngå mellomlandinger, det kan være tidkrevende, sier hun.
Du må også være oppmerksom på at mange nye direkteruter ikke nødvendigvis betyr at det går et fly når det passer deg. Ikke alle ruter har avganger hver dag, og avgangstidene kan være ukurante for en weekend-tur.
Hvis flyet hjem går tidlig søndag morgen, blir jo oppholdet i korteste laget, synes Haugan.
En kort-helg kan gjøres billig, men de aller billigste billettene kan være vriene å få tak i.
Mange ønsker å reise hjem på søndag, så da forsvinner de billigste billettene fort. Du bør også bestille overnatting på forhånd, så du ikke bruker unødvendig tid på å lete etter bosted ved ankomst. Men med litt planlegging er det fullt mulig å få mye ut av en helgetur til utlandet.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker