Gå til sidens hovedinnhold

For mye støy på mobiltelefoner

39 prosent av alle samtaler rammet av skurring og forstyrrelser, viser ny studie.

AMOBIL.NO: En ny studie presentert på Mobile world congress viser at nesten 40 prosent av alle samtaler ikke når opp til industrikravet til lydkvalitet.
Dersom du ringer noen fra et område med mye støy er det svært sjeldent at du klarer å ha en god samtale, rett og slett fordi lydkvaliteten ikke er god nok, sier Ken Crolet i Ditech Networks til Amobil.no
Kanskje ringer du fra en fotballkamp, hjem til sønnen din for å fortelle stillingen. Dersom operatøren ikke har et støyfilter, vil sønnen din mest sannsynlig ikke få med seg hva du sier, fortsetter Crolet.

Sjekket 630 millioner samtaler

Selskapet Ditech Networks har studert hele 630 millioner samtaler verden over i 16 forskjellige nettverk, og funnet at 39 prosent av alle samtalene ikke holder bransjekrav til kvalitet. Bransjekravet er på 2,5 MOS, hvor det høyest oppnåelige er 5. Kravet på 2,5 MOS er satt ettersom lavere kvalitet enn dette blir vanskelig å oppfatte og lyden blir usammenhengende. Dette kan skyldes dårlig dekning, men også omstendigheter utenfor teknikken i nettet, som bakgrunnsstøy, lav kapasitet i nettet og andre uregelmessigheter. Ditech fant at de fleste samtaler med lavere enn 3,2 MOS i kvalitet ble brutt av mobilbrukeren fordi lydkvaliteten ble oppfattet som dårlig. Det betyr at antallet samtaler med dårlig lydkvalitet i gjennomsnitt er høyere enn 29 prosent.

Les mer på Amobil.no

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker