Gå til sidens hovedinnhold

Glem Top Gun, dette rocker!

Solnedgang, skimrende strømlinjeformede flykropper, kondensspor som skjærer gjennom ulne skyer: Glem Top Gun, dette er "the real McCoy".

GAMER.NO: Ace Combat er for flyspill hva Ridge Racer er for bilspill. Alt som måtte finne på å være utilfredsstillende med jagerflyving er blitt klippet vekk, det som er igjen er blitt destillert og kondensert til små dråper av spillglede som smaker så mye mer enn de burde.

Det er ikke noe morsomt å tanke eller lande for å bunkre våpen, så jageren din er bevæpnet med hundrevis av raketter, klasebomber og taktiske atombomber. Bombetokt glir over i vill luftkamp og tilbake, over blendende vakre fjell, daler, byer og hav. Rakettsporene dine tegner sirlige mønstre mot asurblå himmel og fargesprakende soloppgang.

Ace Combats estetikk står i stil med spillopplevelsen. Det er ikke helt realistisk, heller fotostilisert: Akkurat passe overeksponert, alltid gyllent og med store, ulne skyer mot ellers klar himmel. Det er ekstremt innbydende. Det er vanskelig å forestille seg en bedre scene å spille jagerpilot mot.

Ace Combat 6 er så veldesignet at det føles som ditt spill. Utviklerens intensjoner er gjemt bak tykke lag med motivasjoner og belønninger, og spillet forteller deg ikke hvordan du skal nyte det. Det lar deg selv oppdage og bestemme hvordan det skal trakteres for å gi mest mulig tilbake. Spillmekanikkene og regelsettet er så veldefinert at de blir spillets egne naturlover, og hver eneste bosskamp eller klimaks er et blankpolert, gjennomtenkt spillkonsept i seg selv, ikke bare en fiende som tåler ekstra mye eller kaster en større skygge over skyene.

Den eneste grunnen man måtte ha til å mislike Ace Combat 6, er et intenst hat mot enten jagerfly eller moro. Det er ikke ofte spill som dette kommer ut av ingensteder, hverken tynget ned av "hype" eller løfter det ikke kan holde. Det har nesten ingen nye ideer og det er blottet for noble, innovative og til syvende og sist mislykkede eksperimenter. Det snakker spillmediets eget språk flytende, og er meget tilfreds med det. Det vil du også bli.


Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen