Gå til sidens hovedinnhold

Grand Theft Auto IV - enormt og storartet

Grand Theft Auto IV er kanskje tidenes mest imponerende spill. Men det er ikke helt problemfritt.

GAMER.NO: Jeg har spilt Grand Theft Auto IV i temmelig mange timer nå, og det slutter aldri å imponere. Hver eneste gang jeg spiller er det noe utrolig heftig som skjer, og jeg tenker at «dette kommer jeg til å huske lenge». Det vanvittige detaljnivået, kombinert med det dynamiske og åpne gameplayet GTA-serien har vært kjent for siden nittitallet, leder til den ene heftige situasjonen etter den andre.

Les hele anmeldelsen av Grand Theft Auto IV på Gamer.no

Grand Theft Auto IV har en glitrende og velregissert historie, men vel så viktig er historien du lager selv. I det den øst-europeiske innvandreren Niko Bellic går i land i Liberty City, tar du kontroll over livet hans. Det som skjer i de neste månedene er like mye et resultat av dine handlinger som det er et resultat av historien Rockstar har kokt sammen.

Les også: 50 Cent: Blood on the Sand

Det er omtrent blitt tradisjon at Grand Theft Auto-spillene sliter litt med bildeoppdateringsfrekvensen (og detaljer som i visse situasjoner «dukker opp» når de er svært nærme), og det er også tilfellet med fireren. Men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har blitt plaget av dette, og at det aldri har hatt noen som helst effekt på gameplayet. Jeg blåser ærlig talt en lang marsj i antall bilder per sekund, så lenge jeg som spiller ikke opplever noen reelle problemer med at gameplayet «hakker» og det bilr vanskelig å spille.

Les også: Dyreste spill noensinne?

En annen ting man ikke kommer utenom i en Grand Theft Auto-omtale, er å vie noen ord til spillets geniale radiostasjoner. Som før kan du velge mellom en bråte ulike stasjoner, som sender musikk, nyheter, snakkeshow og massevis av satiriske reklamer. Og, som før, er det nesten skremmende mye god humor å finne her, samtidig som spillet kommer med et virtuelt tonn med låter i ulike musikksjangre. Det skjer ikke helt sjelden at jeg slakker litt av på gassen for å høre ferdig en låt før jeg kommer frem til bestemmelsesstedet.

Les også: Sniktitt: Robert Ludlum's: The Bourne Conspiracy

Til tross for enkelte mindre irritasjonsmomenter, som at dekningssystemet av og til glipper, grafikkbugs og ustabil flerspiller, så er Grand Theft Auto IV det mest imponerende spillet jeg har spilt på mange år. Her får vi en gigantisk spillverden, simulert til ned til minste detalj, herlig og dynamisk action, en av actionspillhistoriens beste historier, side opp og side ned med hysterisk humor og time etter time med enspillermoro. Og når du først har spilt gjennom den massive enspillerdelen, kan du legge ut på nettet for uendelig moro med alle de herlige leketøyene spillet byr på.

Les også: Wii Fit - en svett glede

Jeg har virkelig lyst til å fleske til med en sekser her en del av meg føler at er det ett spill som fortjener det, så er det Grand Theft Auto IV. Men det er ikke til å komme unna at spillet har noen problemer. Mangelen på lagrepunkter underveis i oppdragene, kombinert med krevende oppdrag som tar lang tid å spille gjennom samtidig som de avsluttes med vanskelige sekvenser, er det største av disse, og den viktigste enkeltgrunnen til at spillet ikke får full pott.

Uansett er Grand Theft Auto IV et spill uten like. Jeg elsker det, og det vil nok du gjøre også

Les også: Advarer mot DS-markedet

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs