Gå til sidens hovedinnhold

Her er Alfa 8C Spider

Design-godbiten Alfa 8C Competizione har fått en takløs søster for styrtrike samler

Alfa 8C Competitzione ble presentert for første gang i 2006 som er en eksklusiv Gran Turismo. Kun 500 nøye utvalgte kjøpere (ingen i Norge) fikk satt kloa i Competitzione. Nå kommer en ny eksklusiv 8C i spider-versjon. I liket med Competitzione vil den kun bli produsert i 500 eksemplarer. Akkurat som Competitzione har Spider-modellen klare referanser til fortiden. 8C modell-betegnelsen ble brukt på 30- og 40-tallet på modeller med åtte sylindere og ble designet av den berømte designeren Vittori Jano.

Navnet "Competizione" er en hyllest til "6C 2500 Competizione" som er en sportbil fra 1950 og som ble kjørt av duoen Fangio og Zanardi i det berømte Mille Miglia løpet. Spider-modellen er inspirert av klassikere som Giulietta Spider fra 50-tallet og legendariske Duetto, som blant annet ble gjort kjent med filmen Manndomsprøven (The Graduate) fra 1967 med Dustin Hoffman.

Hver eneste Alfa 8C, både Competizione og Spider, skreddersys etter kundens ønske både inn- og utvendig. Selv de anatomiske setene i karbon fiber kan bestilles etter målsøm. Modellene er utstyrt med en helt 90 grader V8 motor som yter 450 hk ved 7000 omdreininger (470 Nm ved 7500 omdreninger).

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn