Her er årets beste produkter

Foto: (Montasje)

Ekspertene har talt. Det er disse produktene du vil gå for.

18.08.10 12:15

Hvert år har den europeiske bransjeorganisasjonen EISA (European Imaging and Sound Association), som representerer en lang rekke europeiske blader og magasiner som tester elektronikk, en egen prisutdeling for de beste produktene innenfor kategoriene lyd og bilde.

Det er norske magasinene Fotografi og Hjemmekino er de to eneste norske medlemmene av organisasjonen.

Å få en EISA-pris er litt som å vinne Oscar i filmverdenen.

Og nå er årets vinnere klare, og nærmere 60 produkter stikker av med den gjeve prisen. Det er kategorier i alt fra årets printer og proffkamera, til årets forsterker i bil.

Under har vi samlet noen av de viktigste prisene som har blitt utdelt i år.

Foto

Årets kamera: Canon EOS 550D

Canon EOS 550D er et utmerket begynnerkamera, med sitt brede utvalg funksjoner og sitt velkonstruerte og brukervennlige ytre. Full HD videoopptak med full manuell kontroll av eksponering og fokusering er på plass, i tillegg til stillbildeopptak for fotografer uansett kunnskapsnivå.

Årets avanserte speilrefleks: Canon EOS 7D

Takket være det nye 19-felts kryssfølsomme AF-systemet, de svært høye ISO-innstillingene og serieopptak som gir inntil åtte bilder i sekundet, er Canon EOS 7D det naturlige valget når det kommer til fotografering av action og sport. Kameraet bruker Canons kraftige DIGIC 4-prosessor og en 18-megapiksel halvformat CMOS-bildebrikke, som sammen leverer høykvalitets stillbilder og Full HD 1080p videoopptak.

Årets superzoom-kamera: Fujifilm FinePix HS10

Til tross for det enorme 30x zoomområdet, som strekker seg fra 24–720 mm (35 mm-ekv.), er objektivet til dette kameraet sammenlignbart i størrelse med et vanlig systemkameras 18-55 mm kitzoom. Som et lett og relativt kompakt kamera byr HS10 på bildestabilisator som et ekstra sikkerhetsnett for å gi skarpe og detaljerte bilder. Kameraet er et utmerket valg for nykommeren, men det har også en rekke kreative funksjoner for den avanserte fotografen.

Årets proffkamera: Nikon D3S

Nikon D3S er så lysfølsomt at det kan fokusere og ta bilder under forhold der selv det menneskelige øyet ikke kan se. Selv om høy ISO-følsomhet er vanlig i de fleste moderne digitale systemkameraer, er kvaliteten med Nikon D3s’ høye ISO-innstillinger uovertruffen når det gjelder lav bildestøy og detaljrikdom.

Årets kompaktkamera: Sony Cyber-shot DSC-HX5V

Med sin 25–250mm (35mm-ekv.) 10x zoom og egenskaper som GPS, kompass, Intelligent Sweep Panorama, lang batteritid, 10 bilder/sekund opptak og Full HD videoopptak er det ideelt å ha med seg både på reise og i hverdagen. Med Sonys Exmor R CMOS bildebrikke kan kameraet godt brukes i situasjoner med lite lys, og gir bilder med svært lite bildestøy.

Årets avanserte kompaktkamera: Samsung EX1

Med en 24–70 mm F1.8–2.4 (35 mm-ekv.) super lyssterk, høykvalitets vidvinkelzoom er det mulig å fotografere under dårlige lysforhold uten å måtte ty til høy ISO-innstilling. Kameraet gir avanserte brukere mulighet til å ta bilder i både RAW- og JPEG-format, mens den vridbare AMOLED-skjermen har god kvalitet og gjør det lett å fotografere fra kreative vinkler.

Video og bilde

Årets familievideokamera: Canon LEGRIA HF M31

Til tross for størrelsen er dette et fullt utstyrt HD-videokamera med rask autofokus. Det er til og med utstyrt med tilkobling for mikrofon. Den optiske bildestabilisatoren kompletterer kameraet overraskende gode prestasjoner.

Årets videokamera: Panasonic HDC-TM700

TM700 HD gir eksepsjonelt god bildekvalitet med sine tre CMOS-sensorer og et lyssterkt objektiv fra Leica Dicomar. Utmerkede egenskaper i svakt lys sammen med lavt støynivå, tas hånd om av en hardt arbeidende bildeprosessor. Et nytt bildeformat, 1080/50p, gir bra gjengivelse av bevegelser og avanserte brukere har nytte av en stor mengde manuelle justeringsmuligheter som assisteres av et hjelpesystem for skarphet og histogram.

Årets billige LCD-TV: LG 42LE5300

Kun et fåtall produsenter tilbyr en 42-tommer med høy kvalitet for godt under 10 000 kroner. [...] Utmerket fargegjengivelse og bevegelseskompensasjon garanteres dog allerede ved oppakningen.

Årets LCD-TV: Philips 46PFL9705

TV-en leverer optimale egenskaper på alle områder, inklusive lydgjengivelse, trådløst internett med ubegrenset tilgang og Amibilight Spectra 3. Dette imponerende produktet er også klart for 3D med en ekstra tilsats.

Årets Blu-ray-spiller: Samsung BD-C8900/8900S

Samsung BD-C8900 leverer ekstraordinær bildekvalitet fra Blu-ray filmer til hvilken som helst av dagens HD-skjermer, også når den skal gjengi 3D. Dens ultraraske oppstart når du legger i en plate er veldig imponerende. [...] BD-C8900 er også utstyrt med en CI+plass, innebygget Wi-Fi, Internett-TV og USB-avspilling, som legger høy fleksibilitet og streaming til dens allerede meget gode gjengivelse.

Hi-fi

Årets høyttaler: DALI IKON 6 MK2

Hybrid-diskanten gir en diskantgjengivelse som er fantastisk godt balansert mens formen på kammeret hjelper til med å skape en gjengivelse som er meget klar og ikke minst bred. Legg til en fyldig og robust bass, en naturlig mellomtone, høy følsomhet og at den er relativt snill mot forsterkeren, og den danske produsentens Ikon 6 Mk2 blir en klar og fortjent vinner.

Årets high-end høyttaler: B&W 805 Diamond

Som lydgjengiver i et lydsystem av ypperste klasse, og uten å dominere interiøret i dagligstuen, gir B&W 805 Diamond et fantastisk raffinert, og ørevennlig lyd som er umulig å motstå.

Årets hjemmekinohøyttalere: Harman Kardon HKTS 60BQ/230

Dette 5.1 høyttalersystemet kombinerer god lyd med stilig design, hvor hver av komponentene som tilhører pakken har en luksuriøs, blank overflate. De fem satellitthøyttalerne overbeviser med en klar, realistisk og dynamisk lyd som sørger for at dialogen er lett å oppfatte, samtidig som detaljene i bakgrunnen skaper en fantastisk følelse av rom og atmosfære.

Årets hodetelefoner: Beyerdynamic T 50 p

Ved hjelp av Tesla-teknologi gir de raske metall-elementene transparent og detaljert diskant, imponerende mellomtone og kraftig, og naturlig bass. Designet på de håndlagde hodetelefonene går i retning av retro, men er så komfortable at de gir deg timevis med avslappende og behagelig lytting til musikk. Lydmessig er gjengivelsen absolutt high-end selv når man lytter til musikk som er prosessert og hardt komprimert.

Mobil

Årets smarttelefon: Samsung Galaxy S GT-I9000

Den android-baserte Galaxy S er ”juvelen i kronen” for kresne brukere som ønsker å være tilkoblet, underholdt og oppdatert mens de er på farten.

Årets mobiltelefon: Sony Ericsson Xperia X10 mini

Full oversikt over alle vinnere i alle kategorier finner du på EISAs nettsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.