Gå til sidens hovedinnhold

Her er de beste spillgavene

How, how, her er harde pakker for den spillfrelste.

SPILLVERKET.NO: Året 2009 bød på mange kvalitetsspill. Dette er titlene vi mener fortjener en plass under treet.

For action jacksons

Call of Duty: Modern Warfare 2 (X360, PS3, PC)
Modern Warfare 2 er en oppfølger, tvers i gjennom. Enspillerdelen fortsetter i samme spor som før, med tungt regisserte trefninger og nesten uendelig med soldater å bekjempe. Det har blitt argumentert at enspiller ikke er CoD-spillenes forte, men denne heseblesende karusellen er en av de man ikke vil av før bremsene slår inn.
Les anmeldelsen av Call of Duty: Modern Warfare 2 her

Uncharted 2: Among Thieves (PS3)
Denne serien har mer enn én gang blitt kalt spillverdenes svar på Indiana Jones, Uncharted 2 er et av de få spillene som er nesten like morsomt å se på som å spille. Dette er mye takket være utrolig detaljert og vakker grafikk, kanskje det beste vi har sett på noen konsoll til nå. I tillegg gis spillets karismatiske karakterer liv gjennom filmverdig stemmeskuespill og skremmende realistiske animasjoner.
Les anmeldelsen av Uncharted 2: Among Thieves her

For petrolheads

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)
Forza 3 er bedre enn sine forgjengere på alle vis. Med cockpit-vinkel, mulighet for å spole tilbake tid for å rette opp feil og markant forbedret fysikk og kjørefølelse har Xbox-eiere blitt servert det mange vil kalle den fullkomne racer.
Les anmeldelsen av Forza Motorsport 3 her

Colin McRae Dirt 2 (X360, PS3,PC)
Kjære herr McRae ble revet bort i en helikopterulykke for et par år siden, men spillserien Colin McRae lever videre i beste velgående. De siste spillene i serien har beveget seg mer bort i fra beinhard realisme, mot ren og skjær arkadeaktig kjøreglede.
Les anmeldelsen av Colin McRae Dirt 2 her

For de virkelighetsskye

Dragon Age: Origins (PC, X360, PS3)
Dette spillet hadde nok solgt bra om det så hadde vært kalt Armsweat: The Dripping Pits of Adventurish Elves, utvikler Bioware nyter nemlig et ekstremt respektabelt rykte i spillbransjen. Dragon Age: Origins Spillet har blitt hauset opp som den spirituelle oppfølgeren til legendariske Baldurs Gate 2, og er et taktisk rollespill i gammel ånd, med ulike roller for hver karakter og strategi-lignende grensesnitt.
Les anmeldelsen av Dragon Age: Origins her

Risen (PC, Xbox 360)
For de som liker å forholde seg til bare én barsk helt om gangen er Risen også et glimrende rollespill. Dette spillet har mest til felles med The Elder Scrolls-serien og Gothic-serien, sistnevnte er faktisk forfaren til Risen.
Les anmeldelsen av Risen her

For de sportsgale

FIFA 10 (Multiplattform)
Fotballspill er vel en selvskreven julegave i det fotballfikserte landet vårt. Det kan nesten ikke slå feil rett og slett, fotballspill til sportsinteresserte er det nærmeste man kommer bankers på denne siden av julematen.
Les anmeldelsen av FIFA 10 her

EA Sports Active (Wii)
Fitnessbølgen skyller over vårt langstrakte land. Fokuset på mosjon og trening vokser i takt med våre egne mager etter hvert som passiviteten i større og større grad tar over vår hverdag. Men det er ikke alltid like lett å motivere seg til å ta en runde i løypa, spesielt ikke når det begynner å bli kaldt ute.
Les anmeldelsen av EA Sports Active her

For de musikkgale

DJ Hero (Multiplattform)
Musikkspill er ikke nytt og spennende lenger. Det lanseres nye versjoner og iterasjoner nærmest månedlig og det er ikke lenger lett å vite hva som faktisk har noe nytt å by på, og hva som bare er resirkulering.
Les anmeldelsen av DJ Hero her

The Beatles: Rock Band (Multiplattform)
Tidenes beste rockeband har disse gutta fra Liverpool blitt kalt mer enn én gang. Smaken er jo som baken ofte er, vid, men bandet kan i alle fall skilte med tittelen verdens mestselgende band gjennom tidene.
Les anmeldelsen av The Beatles: Rock Band her

For de strategifrelste

Empire: Total War (PC)
Det ferskeste spillet i Total War-serien er satt til en mer moderne tidsperiode, hvor kolonisering og sjøkamp preget de internasjonale konfliktene. For første gang strekker krigføringen seg helt ut på de syv hav, sjøslag er en stor del av dette spillet. Ellers er det strategi i stor skala som gjelder, både politikk, økonomi, vitenskap og krigføring er helt og holdent spillerens ansvar, og det er nok å drive på med når hele verden skal erobres.
Les anmeldelsen av Empire: Total War her

Men of War (PC)
Men of War er et noe ukjent, beinhardt og realistisk strategispill. Her finnes det ingen magiske brakker som spyr ut ferske rekrutter, og det er heller ingen konvensjonell basebygging. I dette krigsspillet tvinges man til å ta vare på hver enkelt soldat og kjøretøy, hver enhet blir utrolig mye viktigere for helheten enn vi er vant til fra andre lignende spill.
Les anmeldelsen av Men of War her

Nedlastbare spill

Shadow Complex (Xbox 360/XBL Arcade)
Et av de mer forseggjorte nedlastbare spillene er Shadow Complex, som utad fremstår som en spennende og ny 2D-skyter. Dette stemmer for så vidt bra, men spillet er mer enn noe annet en hyllest til Nintendos todimensjonale Metroid-spill, mest markant er likheten mellom Shadow Complex og det legendariske Super Metroid.
Les anmeldelsen av Shadow Complex her

Trine (PC/PS3)
Fokuset til det vakre Trine er på samspill og dynamikken mellom de tre spillbare karakterene, henholdsvis Tyven, Magikeren og Ridderen. Avhengig av situasjonen anvendes de ulike karakterens unike evner både til å forsere hindre og beseire fiender. Trine er et spill som blander sammen sjangre, både rollespill, puslespill og tradisjonell slåssing vil oppta tiden din med dette spillet.
Les anmeldelsen av Trine her

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag