Gå til sidens hovedinnhold

Her er nye Canon Ixus

Den nye toppmodellen av kameraet ble lansert i dag - les vår sniktitt.

[Teknofil.no]: Canon lanserer i dag et nytt kamera i kompaktserien sin. Det nye Ixus 300 HS har fått en overhaling bade ut- og innvending. Designet er det helt nytt, bestående av vinklede og buede former. Kameraet har også fått en hel rekke nye finesser, som blant annet slow motion video.

Førsteinntrykk
Det første som slo oss da vi fikk kameraet i hånden var den nye designen.

Kantene på modellen har fått en del vinkler, men er allikevel rund i kantene. Kameraet har en solid vekt, samtidig som grepet er godt.

Blant de to fargealternativene foretrekker vi personlig den sorte varianten. Ikke først og fremst på grunn av fargen, men fordi denne varianten har en mer røff og ru overflate. Dette gjør at kameraet ligger ekstra godt i hånden.

Den store skjermen mestrer det sterke lyset utendørs forbausende bra, og navigeringshjulet gjør det enkelt å bla igjennom menyene. Modellen responderer utrolig raskt når vi fokuserer inn på et objekt og tar bilde.

Her er vårens andre kameranyheter:
Fire nye Powershot fra Canon
Kameraskred fra Fujifilm
Vann- og støtsikre kamera fra Olympus

Nye funksjoner
Ixus 300 HS har en Smart Auto-funksjon, der kameraet tilpasser seg forholdene og velger riktig innstilling blant de 22 forskjellige motivvalgene. Du kan også knipse bilder med miniatyr- eller fiskeøyeeffekt. Kameraet har også opptaksprogrammene Tv og Av, der du kan justere lukkertid eller blendeåpning. Disse er velkjente på Canons speilrefleksmodeller.

Ixus 300 HS har også ansiktsgjenkjennelse og kan automatisk utløse lukkeren når noen smiler eller blunker til kameraet.

Du kan ta filmsnutter i HD-kvalitet (720p), men også gjøre opptak i sakte film, der kameraet tar opp med hele 240 bilder per sekund (320 x 240 oppløsning). Zoom-motoren i objektivet er meget stillegående, og du kan derfor zoome mens du filmer, da støyen fra zoomen ikke fangs opp. Modellen har en HDMI-miniport slik at du kan koble kameraet dirkete til flatskjermen for å se bilder og film i høyoppløst kvalitet.

Den nye Ixus-modellen har fått en ny CMOS-sensor på 10,0 megapiksler. Sammen med en raskere DIGIC 4 prosessor kan kameraet raskt knipse ferieminnene.

Optikken i det nye kameraet har en vidvinkel på 28 millimeter og maks zoom på 105mm (3,8x optisk zoom), samt optisk bildestabilisator. Lysstyrken er fra f/2.0-f/5.3.

Størrelsen på skjermen er 7,5 centimeter (tre tommer) i herdet glass. Modellen kommer for øvrig i tre forskjellige fargealternativer; sort, sølv eller hvit.

Vi sitter igjen med et solid førsteinntrykk av Ixus 300 HS, og ser frem til å teste modellen grundigere. Kameraet kommer i butikkhyllene i månedsskiftet mai / juni og den veiledende prisen er på 3 490 kroner.

Du kan se video av nye Ixus 300 HS på Teknofil.no.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus