Gå til sidens hovedinnhold

Her er vårens bilnyheter

Går du med tanker om å kjøpe ny bil, vil du få mye nytt å velge blant i 2008.

Som vanlig kommer våren tidlig for bilindustrien, og du kan glede deg til en strøm av nyheter som er mer miljøvennlige, yter mer, sikrer deg bedre og gir mer bil for pengene. Naturligvis starter det hele med bilshowet i Genève tidlig i mars.
Hos Ford tripper man allerede etter å få vist fram den nye firehjulstrekkeren Kuga, som Ford har store ambisjoner med i SUV-landet Norge. Ambisjoner har også Volvo med halvbroren XC60, som havner over Kuga i pris. Volvo vet at entusiastene venter på bilen, og bryr seg ikke om at Renault Koleos fra Samsung i Korea kommer til å stå i samme salgslokalene til langt lavere pris.
Glem heller ikke kompakt-SUV-ene Mercedes GLK og konkurrenten Audi Q5, men de vil først være i Norge mot slutten av året. Utpå høsten følger Ford opp med småbilen Fiesta, ikke ulik konseptbilen Verve og bygd over samme lest som Mazda2. For Mazda dreier mye seg om familiebilen Mazda6 denne våren. Den konkurrerer naturligvis først og fremst med alt som allerede finnes i familiebilklassen, men må også dele oppmerksomhet med nyhetene Honda Accord, Renault Laguna og lekre Citroen C5.

Få kabrioleter

Med Fiat 500 satser Fiat på å nå innovatørene i Norge. Spørsmålet er hvor innovativt det er å komme et halvt år etter italienerne, og måneder etter de mest innovative, som allerede er klare for å bytte den inn i noe nyere. 17 Fiat 500 ligger allerede ute på finn.no. Jakter du på en stor personbil, men ikke vil se deg selv bak rattet i en tysk prestisjebil, kan Skoda Superb være noe å titte nærmere på. I ny innpakning blir den flottere enn noen gang. Priset rundt 330.000 kroner rekker kabrioletutgavene av Audi A3 og BMWs 1-serie fram til Norge idet vårsola tar til å varme. Nye kabrioleter står ellers ikke i kø denne sommeren.
Det gjør heller ikke de elektriske bilene, selv om mange spår dem en lysende framtid. Men sett med norske øyne forventes mye av Think som virkelig har ambisjoner når produksjonen snart tar til. Billig å kjøpe blir den ikke, men til gjengjeld koster bilen minimalt å bruke.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre