Gå til sidens hovedinnhold

I spinkleste laget

I dagens mp3-markedet forventer vi mye mer enn bare god lyd.

AMOBIL.NO: Samsung S3 er spilleren som tar over for K3 - en spiller som var tungvinn å lade og fattig på funksjoner.

Her finner du vår test av Samsung K3

God lyd

Det mest positiv med Samsung S3 er at den har både svært god lyd og FM-radio med RDS-støtte. Selv mot mer krevende hodesett leverer den tilfredsstillende lyd. Designen er blank og stilren, og S3 gir det store og hele et godt kvalitetsinntrykk.

I musikkbiblioteket kan du sortere filene etter artist, album, sanger, sjanger, spillelister eller bla i din egen mappestruktur.

Det er ikke mulig å søke etter filer eller bla etter forbokstav. Du har imidlertid enkle muligheter for å lage spillelister, men de er begrenset til fem stykk med maks 200 spor per. Det er ikke mulig endre rekkefølgen på sporene eller navnet på spillelisten.

Spilleren bruker en proprietær kabel, som vi aldri er glad i, men krever ingen bestemt programvare for overføring av filer, så lenge man kjører Windows.

Enkelt utvalg

Menyene er gode og kan tilpasses egne behov. Kan du i tillegg venne deg til berøringsfølsomme taster, er S3 enkel i bruk. Et stort savn er dedikerte volumkontrollere, og du har ingen mulighet for å justere lyden mens du beveger deg i menyene.

Spilleren stiller også med gjennomsnittlig diktafon og FM-radio. Utvalget av ekstrafunksjoner er enkelt.

S3 kan vise både foto og video, men på en så liten skjerm er det svært begrenset hvor mye glede du får ut av det. Det er dermed nokså unødvendig å bruke tid på å konvertere til videofiler til det spesielle formatet S3 forstår.

Konkurrenter

Siden S3 er såpass beskjedent priset, er det hovedsakelig tre spillere som utkrystalliserer seg som de tyngste konkurrentene.

Sony E430 tilbyr samme pakke som S3, men har bedre batterilevetid og dessuten større skjerm og kapasiteter innenfor samme prisområde.

Les vår test av Sony E430

Creative Zen Mozaic har også beslektede spesifikasjoner, men har også et mer seigt batteri, innebygget høyttaler og den bruker standard mini-USB til overføring av filer til samme pris som S3.

Les testen av Creative Zen Mozaic

Til sist er Sandisk Sansa Fuze som en sterk utfordrer med det meste S3 byr på, i tillegg til større skjerm og utvidbart minne.

Les også testen av Sandisk Sansa Fuze

Les hele testen av Samsung S3 på Amobil.no

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn