Gå til sidens hovedinnhold

Ikke uten strafferunder

49 Games leverer et av sine bedre spill med RTL Biathlon 2008, men klarer ikke å unngå et par strafferunder.

Gamer.no Skiskyting er uten tvil en av de beste TV-sportene som finnes. Det er spennende og uforutsigbart, i tillegg til at du får fyre av mot intetanende blinker. Dermed burde det være en smal sak å lage et godt spill av idretten, men det har vist seg vanskeligere enn forventet. Fjorårsutgaven av RTL Biathlon var direkte dårlig, og maktet ikke å underholde i det hele tatt. I år prøver 49 Games seg på nytt, og den tyske utvikleren har faktisk klart å levere et betydelig bedre produkt. Det er ikke noen kandidat til årets spill, men makter likevel å gi en helt kurant spillopplevelse.

RTL Biathlon 2008 er grovt sett delt opp i tre deler. Karriere, enkeltløp og flerspiller. Det vil si, flerspiller og karriere er egentlig nøyaktig det samme, med den selvsagte forskjellen at andre menneskelige spillere deltar i rennene i flerspillerdelen. Når du spiller alene handler karrierebiten om å lage din unike skiskytter, bestemme hvor han/hun er fra, for så å sende utøveren ut i sporet. I starten er dette svært lett, og du knuser motstandere med marginer som egentlig burde vært uhørt. Etter hvert som du «rykker opp» blir imidlertid motstanden hvassere, men da er til gjengjeld du også en bedre skiskytter.

Årets utgave av RTL Biathlon er faktisk helt på det jevne, og det er et par steg opp fra fjorårsutgaven. Spillet er svært spennende når du utvikler løperen ditt opp på et høyt nivå, og ikke minst i flerspiller. Det er deilig å kunne konkurrere mot menneskelig motstand med strafferunder og knallharde bakker som fallgruver. Vi skulle gjerne sett enda mer varierte traseer, en mer utfordrende standplass og flere lisensierte løpere. RTL Biathlon 2008 kan nemlig bli litt i det enkleste slaget, selv på aller høyeste vanskelighetsgrad. Vi vil ha enda mer å bryne oss på, 49 Games. Vi vil sikle av utmattelse i beste Ole Einar Bjørndalen-stil!

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021