Gå til sidens hovedinnhold

Kjeder du deg? Slik ser du TV på nett

Nettet flommer over av fullt lovlige gratismuligheter til å se TV. Vi har kartlagt noen av mulighetene.

Utvalget av gratistjenester på Internett er stort, og kringkasting av TV- og radiosendinger er intet unntak. Med gratisprogrammet Zattoo kan du se flere TV-stasjoner på direkten. Antall stasjoner avhenger av i hvilket land brukeren oppholder seg. I Norge er det blant annet mulig å se de norske statskanalene NRK1 og NRK2. Last ned programmet fra Zatto.com. Du må registrere deg før du eventuelt så gjør. Programmet støtter Windows, Mac og Linux.

Joost

Joost er et gratisprogram som gjør det mulig å se mange TV-programmer i ulike kategorier. Joost har blant annet fått til en avtale med mediagiganten Viacom, som gjør det mulig for Joost å vise bilder fra en rekke TV-stasjoner som MTV, BET og Comedy Central, pluss en del filmer fra selskapet Paramount. I tillegg en del TV-serier fra CBS, og TV-programmet "Larry King Live" fra CNN. Du finner mer informasjon og en nedlastingslenke på Joost.com. Det støtter foreløpig kun Windows og Mac. Vær klar over at dette er en prøveversjon, som derfor kan være ustabil.

JLC's Internet-TV

Et gratisprogram som gir tilgang til over 1000 TV-stasjoner, blant annet NRK1 og NRK2. Det krever ingen registrering. Du bare installerer et program og blar gjennom kanalene. Du finner mer informasjon og en nedlastingslenke på Jlc-software.com. Programmet krever Windows Media Player eller RealPlayer.

TVNoo

En tjeneste som viser mange TV-stasjoner, blant annet NRK1, NRK2, TV2 og TV3. Den krever Internet Explorer og installasjon av et ActiveX-tilleggsprogram. Den kan også brukes med Firefox, men da må du installere utvidelsen IE Tab. Videre krever tjenesten registrering og et minimumsbeløp på 50 dollar (272 kroner). Les mer på euchannels.net.

LiveStation

Microsoft prøver ut en ny TV-tjeneste som de mener kan konkurrere med Joost. LiveStation bruker multimediaprogrammet Silverlight for å levere video i sanntid. LiveStation er fortsatt ikke på lufta, men du kan eventuelt melde din interesse for prosjektet via Livestation.com.

Lenker

Videre finnes det et meget stort antall nettsider og programmer med samling av lenker til ulike TV-kanaler. Et utvalg er wwitv.com, Channelchooser.com, Freetvonline.com, Beelinetv.com, Tviki.com,Tvnewsradio.com, Freetv.com, Americafree.tv og Alluc.org.