Gå til sidens hovedinnhold

Knallbra fjortis-mobil

Samsung B3310 gir mye mobil for pengene

AMOBIL.NO: Det lages mange billige mobiltelefoner, hvor fokus på kvalitet og funksjoner som regel må ofres for prisen. Innimellom glimter imidlertid mobilprodusentene til, og kombinerer både lav pris og kvalitet. Samsungs B3310 er et godt eksempel på dette.

Denne telefonen sikter seg inn mot ungdomsmarkedet, og har fokus på kommunikasjon. Derfor har telefonen et fullt qwerty-tastatur gjemt under skjermen, noe som skal gjøre det enklere å skrive SMS og e-post i full fart.

B3310 oppleves som en svært liten og nett telefon til å ha fullt tastatur under. Telefonens skjerm er kun to tommer stor, men Samsung har utnyttet plassen godt, og du mister sjelden oversikten.

Det mest spesielle med denne mobilen er at talltastene er plassert langs skjermen på venstre side. Dette venner man segfort til.

Les også: Dette er Windows-mobilen Aspen

Tallene på siden

Og B3310 er god på det den er laget for. Tastaturet er behagelig å trykke på, og flere effektive snarveier gjør at du kan sende SMS i hytt og vær uten vanskeligheter. Menyene er enkle å finne frem i.

B3310 har også snarveier til flere sosiale tjenester, som for eksempel Facebook. Men vær tålmodig når du skal oppdatere statusen din via denne telefonen. Edge er nemlig raskeste surfehastighet.

Alle de fire GSM-frekvensene er støttet, og lyden under samtaler opplevde vi som overraskende god til å være hos en såpass rimelig telefon.

Les også: Hemmelig futt i HD2

Underholdende

Er du ute etter en underholdningstelefon, har B3310 mye å stille opp med her også. En enkel, men oversiktlig og grei musikkspiller - samt FM-radio - gir deg favorittlåtene dine på øret når du måtte ønske. Lyden i det medfølgende håndfrisettet er ikke verst.

Fire spill er også forhåndsinstallert på telefonen.

Med B3310 kan du ta to megapikslers bilder. Selv om dette neppe er godt nok for bryllupsalbumet, er det lite støy i bildene. Fargegjengivelsen er god. Bildene blir riktignok ganske blasse i de fleste lysforhold.

Vi er positivt overrasket over B3310 og mener den gir mye valuta for pengene. For rundt 800 kroner får du en hendig liten telefon som er kjempegod å skrive SMS og e-post med, og som i tillegg har god samtalelyd og brukbar lyd ved musikklytting.

Les også: Nokia-ladere kan gi deg støt

Alternativene

Som nevnt finnes det et hav av billigmobiler der ute. Her er noen av alternativene som er verdt en titt: Sony Ericssons Naite er en god og SMS-vennlig telefon, som i tillegg har en miljøvennlig baktanke.

Vil du ha en litt smartere telefon, er Nokias N79 verdt en titt. Selv om den begynner å bli gammel nå, har telefonen både super-3G, e-post og en rekke andre funksjoner.

Les hele testen av Samsung B3310 på Amobil.no

Les også våre tester av disse mobilene:
Samsung GT-I8000 Omnia II
Samsung S3650 Corby
Samsung I7500 Galaxy

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr