Gå til sidens hovedinnhold

Kvinner vil ha 4x4

Firehjulstrekkeren er norske kvinners førstevalg, og oppgis som drømmebilen til 4 av 10 kvinner.

Dersom du trodde biler med trekk på alle hjulene var en mannegreie, så tro om igjen. En ny undersøkelse utført av Norstat på vegne av Nissan i Norge viser at firehjulstrekkere er kvinners førstevalg. Stasjonsvognen er andrevalget, mens nesten ingen drømmer om en kabriolet.

Vil ha praktisk bil

Undersøkelsen viser også at norske kvinner vektlegger praktiske løsninger ved valg av bil. Bilmerke er mindre viktig. Ifølge undersøkelsen legger så mange som 8 av 10 kvinner mest vekt på praktiske løsninger ved kjøp av bil. Særlig kvinner mellom 30 og 39 år mener at det praktiske kommer først når det gjelder valg bil. Ytre design er mindre avgjørende, og oppgis som en viktigere faktor for de yngre enn for de eldre.

Kvinner velger bil på litt andre kriterier enn menn, og undersøkelsen viser at kvinner er mest opptatt av praktisk bruk og sikkerhet. Det stemmer også godt overens med inntrykket vi har fra vårt forhandlernett. En firehjulstrekker er et fornuftig valg for norske kjøreforhold, og populariteten til disse bilene har økt betraktelig de siste årene, sier Kristin Julie Klæboe, kommunikasjonssjef i Nissan Nordic Europe. Nissans undersøkelse viser også at 5 av 10 kvinner mener at bilbransjen kommuniserer for mye til menn, og for lite til kvinner. 8 av 10 kvinner oppgir dessuten at de mangler nødvendig kunnskap for å gjøre et godt bilkjøp. Samtidig oppgir 4 av 10 kvinner at de selv har størst innflytelse ved bilkjøp.
Bilbransjen er dominert av menn, og dette kan nok ha påvirket kommunikasjonen fra bransjen. Valg av bil er en viktig beslutning, og kvinner må oppleve at bilprodusentene tar dem på alvor, sier Klæboe.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker