Gå til sidens hovedinnhold

LA det swinge

I LA kommer du ingen vei uten bil. Bortsett fra på The Sunset Strip.

Vil dere se en VIP?

Vårt nye bekjentskap venter ikke på svar, bare skyver oss gjennom mengden og gestikulerer mot inngangspartiet. Skjønt, alt vi får øye på i den retning, er en semisjusket skjeggabus med hatt og høyhalser.

Hva sa jeg? triumferer guiden.

Det er Billy Baldwin, broren til Alec og Stephen. Velkommen til Hollywood.

På solsiden

Det er fort gjort å snuble over en C-kjendis eller tre på Sunset Boulevard, særlig på strekningen som sorterer under "The Strip". Viktigere er det at du i motsetning til i resten av Los Angeles-gryta kan parkere leiebilen, og dermed også debatten om hvem som er den mest pålitelige sjåføren i de små timer.

Avstanden er knapp mellom de beryktede severdighetene og skjenkestedene. Her ligger Chateau Marmont-hotellet, hvor John Belushi satte sitt siste skudd heroin i 1982. Her ligger partyrestauranten Saddle Ranch, åpnet som Thunder Roadhouse Café av Dennis Hopper og Peter Fonda anno "Easy Rider".

Og ikke minst lenger borti gata finner du fortsatt filmbyens rockescene konsentrert om en håndfull kvartaler og ditto antall klubber, den ene mer mytebefengt enn den neste.

Hengehoder?

Etter å ha opptrådt på flesteparten, er nordmennene i California-baserte Hangface klare i anbefalingene.

Key Club er best på alternativ musikk. Viper Room er òg bra, sier gitarist og korist "Daggi" Helling, med referanse til stedet der ungpikeidolet River Phoenix omkom i 1993, og som eies av blant andre Johnny Depp.

Scenen som sådan er overveldende. Det er stadig events hvor artister som Velvet Revolver og Audioslave spiller uannonsert noe man ikke er vant til når man kommer fra Tromsø, som oss, supplerer trommis Espen Høgmo.

De virkelige helafteners tid er dog forbi, skal vi tro leadgitarist Trond Espen Pedersen.

Det er ikke lenger som på 80-tallet, da du kunne betale deg inn på for eksempel Whisky A Go Go og få servert Guns N' Roses, Van Halen og Mötley Crüe på samme billetten.

Elton og John

The Troubadour holder strengt tatt hus på Santa Monica-bulevarden, et plekterkast sørover. Av historiske hensyn må den likevel med. Det var her, i august 1970, Elton John gjorde sin første gig på amerikansk jord. Det var herfra, noen år senere, John Lennon ble kastet ut under et av de mindre edruelige kapitlene av sin "lost weekend".

Våre egne Serena Maneesh var nylig innom på turné. Etter å ha trålet USA på kryss og krasj, konkluderer frontfigur Emil Nikolaisen med at popbransjen er mer breial på vestkysten enn ellers.

De skal ha honnør for å satse, enten det er i form av silikoninnlegg, raske biler eller celeber stresskoffert. Når det er sagt, ligger det mye vilje og kapasitet bak de store ordene. Alle har det ikke kun i kjeften, mener han.

En som iallfall har det i klypene, er DJ-en Eric Jag. Lettere inhabilt lanserer han følgende utelivstips til deg som liker å svinge deg til toner og rytmer:

King King på lørdager, og Social på mandager, er det hotteste akkurat nå.

Fire til seks

Gratisblekka LA Weekly sper på med hundrevis av acts og shows hvert bidige døgn.

Som oftest er det fire til seks band på hvert spillested. Og siden mange går når de har sett "sin" act, er det vanskelig for band uten et navn å trekke folk, vedgår Hangface-vokalist "Bee" Flaa.

Publikum er veldig blasert. Dessuten er turistene gjerne mest opptatt av å skanne lokalet for berømtheter, legger medmusikant Pedersen til.

Apropos kniper vi oss selv i å kaste håpefulle blikk mot døra og dalstroka utafor. Men vår mann Billy B. har tilsynelatende tatt kvelden.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler