Gå til sidens hovedinnhold

Lys i mørket

Mørke skyer henger fortsatt tungt over boligmarkedet. Men noen steder bryter solen gjennom.

TRASOP: Fortsatt selges de aller fleste boliger under takst, hvis de i det hele tatt blir solgt. Renta er på vei ned, men arbeidsledigheten øker i høyt tempo, og utbyggere stopper nye boligprosjekter.
Mange selgere har vært nødt til å ty til
kreative metoder
for å kvitte seg med boligene sine.

Unntak

Likevel har det vært flere unntak den siste tiden. I forrige uke solgte eiendomsmegler Trond Strømø ved Aktiv Eiendomsmegling på Oppsal en halv tomannsbolig for 300.000 kroner over taksten på 4,1 millioner kroner allerede etter første visningsrunde.

Jeg så potensialet i boligen, og synes det var veldig hyggelig at den gikk så mye over takst, sier Strømø til Nordstrands Blad.

Boligen som ligger i Trollåsveien på Trasop beskrives i prospektet som en "meget attraktiv tomannsbolig over tre plan med fin beliggenhet helt inntil Østmarka. Boligen som er oppført i 2007 har gjennomgående høy standard og fremstår som meget smakfull. Store vinduer gjør at det slipper inn mye lys. Boligen ligger i et meget barnevennlig og usjenert område med svært lite trafikk."

Realisme

25 stykker på visning og 17 av disse på liste tyder på at boligen hadde kvaliteter mange potensielle kjøpere ser etter.

Markedet er fortsatt bra for bra objekter som rekkehus og tomannsboliger. Er beliggenheten i tillegg bra, så finnes det kjøpere, sier Strømø.

Men hvis man skal selge bolig i dag er det viktig å inneha en viss porsjon realisme i forhold til hvilken pris man kan forvente for boligen.

Det er viktig å gå riktig ut når det gjelder pris. Markedet har tross alt gått ned, og det er viktig å ikke ha sperrer og se på prisene fra salg for et år siden, sier Strømø, som framhever nødvendigheten av å gjøre det lille ekstra i dagens marked.

Det er viktig å få det maksimale ut av boligen, slik at man får lyst til å bo der med en gang man kommer inn døren. For eksempel kan en bruke blomster og stearinlys, og måke litt snø. Man kan også ha det litt kaldere på soverommet og varmere på badet, slik at man får en realistisk følelse av å bo der. I tillegg er det viktig at man bruker en megler som er engasjert, råder Strømø.

Reklame

Nå får du Casio-bestselgeren på tilbud