Gå til sidens hovedinnhold

Matspalter i bokform

Våre mat- og vinspesialister Tom-Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen har samlet fem års avisspalter i en massiv bok kalt "Mat og drikke".

Som tittelen antyder, er dette en anti-snobbete kokebok, forklarer "Verdens nest beste kokk", Tom-Victor Gausdal.
Også hans forrige bokutgivelse, "Husmannskost", hadde til hensikt å dra matlagingen ned på jorda.
Ole Martin og jeg brenner veldig for mat og denne gleden ønsker vi å formidle til andre. "Mat og drikke" er bygd opp som en slags lærebok, og vi håper at folk blir inspirert til å sette av tid og ha det gøy på kjøkkenet. Mange av rettene i boken er ganske elementære, som kalvefrikassé og rotgrønnsakssuppe. Samtidig har vi oppskrifter for de ekstra drevne hobbykokkene, utdyper Gausdal.
"Mat og drikke" tar utgangspunkt i matsesongene i Norge. Boken byr på hele spekteret av råvarer, fra fisk og skalldyr, til storfe, fugl, vegetar, desserter, kaker og brød. Ole Martin Alfsen som både er kokk og vinkelner ved Gastronomisk institutt har underveis smakt alle rettene og kommet med forslag til matchende vin eller øl.
Interessen for mat og drikke blant privatfolk øker sterkt i Norge. Dette merker vi gjennom pågangen til kurs hos Gastronomisk, og ekstra hyggelig er det at så mange begynner å kombinere god mat med matchende øl, bemerker Alfsen.
Et viktig budskap i "Mat og drikke" er at det alltid finnes et eller annet øl som passer til den retten du skal lage. Derfor anbefaler jeg gjerne både en vin og et øl til Tom-Victors oppskrifter.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis