Gå til sidens hovedinnhold

May the tegnefilm be with you

Verdens største filmfenomen vokser seg enda større med animasjonskapitlet "Star Wars: The Clone Wars".

Ifølge Hollywood-historikerne representerte den slutten på den siste gullalderen i amerikansk film og innledningen til blockbuster-æraen.

Så utgjør George Lucas' "Star Wars"-føljetong også det mest lønnsomme lerretforetaket noensinne: Spin-off-effekter inkludert snakker vi om inntekter på henimot 20 milliarder dollar, viser et overslag i pengemagasinet Forbes.

Nå blir det nødvendigvis mer. Fredag 15. august får animasjonskapitlet "The Clone Wars" norges- og verdenspremiere til glede for tilhengere og investorer.

Ærefullt

Regissør Dave Filonis idé var å gjenopplive ånden fra originalverket fra 1977.

George laget filmene han så for seg, og har fortalt historien om Anakin og Luke Skywalker. Men det er så mange andre "Star Wars"-historier å gripe fatt i, hevder han fra Warner-hovedkvarteret i Burbank, California.

Det var en stor ære å bli valgt til å regissere. Teamet mitt og jeg tok mål av oss å lage en film som byr på like mye moro, eventyr og action som den første trilogien, fortsetter Filoni, som avviser at han er nervøs foran kritikernes, enn si fansens, dom.

Jeg tenker mange skal bli overrasket når de ser stilen og karakterene for første gang. Samtidig tror jeg de fort vil forstå at det befinner seg ekte "Star Wars"-elskere i kulissene, forklarer han.

Snøball

I forlengelsen venter fjernsynsserien som i første omgang skal ut i USA.
TV-serien var det som fikk snøballen til å rulle, forteller Filoni.

Da George fikk se de første arbeidene, konfronterte han produsenten vår: "Dette må vi få vist på kinolerretet." Han sa han likte tegningene fordi de skiller seg så pass fra annen animasjon. Dermed tok vi fatt på en fortelling som kunne stå alene.

Filmen fungerer som en slags introduksjon til serien. De fleste nøkkelfigurene er på plass: Obi-Wan Kenobi, Yoda, R2-D2, C-3PO, Jabba the Hutt. Dessuten bidrar gamle skuespillerhelter med sin stemmeprakt.

Vi ble så takknemlige da Samuel L. Jackson og Christopher Lee tok seg tid til å gjenskape rollene sine. De var så bra i live-action-filmene, og de var til stor hjelp da vi tok skrittet derfra til animasjon, skryter Filoni.

Sandslott

Hva mener sjefen sjøl? Vel, Lucas fnyser iallfall av spekulasjonene om at sprellene vil inspirere fram live-action-filmer som plukker opp tråden etter Darth Vaders død i "Return of the Jedi" (1983).

Det finnes ikke noen historie å fortelle der, insisterer han overfor Los Angeles Times.

Den er blitt dekket i bøkene og videospillene og tegneserieheftene. Selv om jeg synes alt sammen er veldig kreativt, er det ting jeg ikke har innflytelse over når du ser bort fra at jeg bygget sandkassa de leker i, sier Lucas.

Det er selvfølgelig fristende å oversette med sandslott.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping