RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Skjermbilde)

Nå stenger de for MSN-svindelen

Sist oppdatert:
- Vi har i tydelige ordelag fortalt at Telenor ikke ønsker å formidle betaling for tilgang til programvare som bryter med norsk lov.

Mandag skrev Nettavisen om en ny form for MSN-svindel der brukere blir lurt til å betale for programvare som stjeler for

Les også: Sjekk den nye MSN-svindelen

Betalingen for programvaren skjer gjennom å sende en SMS-melding til et kortnummer, og så blir telefonregningen belastet med 30 kroner.

For å kunne tilby en slik tjeneste, må en ha en avtale med teleoperatørene. Telenor sa mandag til Nettavisen at de ikke umiddelbart kjente til denne tsjekkiske aktøren. Tirsdag melder de derimot at de har fått undersøkt saken nøyere.

- Det er en annen aktør som har avtale med oss, og følgelig står ansvarlig overfor oss. Vi har i dag kontaktet avtaleansvarlig og i tydelige ordelag fortalt at Telenor ikke ønsker å formidle betaling for tilgang til programvare som bryter med norsk lov, sier Telenors informasjonssjef Anders Krokan til Nettavisen.

Nå ønsker selskapet å stoppe en eventuell pengestrøm til bakmennene.

- Telenor har bedt om at kortnummeret 2227 stenges i løpet av dagen, sier Krokan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere