*Nettavisen* Nyheter.

Netthandel-favoritt kan gi deg kjempesmell

Foto: (Play.com)

Endrer på rutinene slik at du kan få en ekstraregning på flere hundre kroner.

07.06.12 21:27

Nettbutikken Play.com har i mange år vært en favoritt for norske nettbrukere som har ønsket å kjøpe billig film og musikk, og Nettavisen har tidligere skrevet om hvordan du kunne få enkelte produkter til en brøkdel av hva du måtte ut med i norske nettbutikker.

Les også: Stor prisforskjell på Blu-ray-filmer

Satt først opp prisene for nordmenn

Men nå er nettstedet i ferd med å gjøre netthandlingen mer komplisert for norske nettbrukere.

Først fjernet de i fjor muligheten til å handle i nettbutikken med britiske pund, og en tvang norske brukere over til europrisene. I seg selv er dette ingen stor sak, men omregningsmodellen de brukte gjorde at de fleste produktene ble en del dyrere.

Kan gi deg tollsjokk

Men nå melder DinSide at nettstedet har gjort enda en endring som gjør det langt mer komplisert å bruke nettstedet.

Tidligere delte nettbutikken opp alle store bestillinger inn i mindre forsendelser, slik at du kunne handle for flere tusen kroner, men likevel havne under den berømte 200-kronersgrensen for momsfrie kjøp, på toppen av at nettstedet har gratis frakt.

Dette har åpenbart vært en prosess som har vært dyr for nettstedet å opprettholde, og Play.com skriver i en mail til nettstedet at de nå har sluttet å dele opp forsendelsene på denne måten. Ikke bare har de sluttet å dele opp forsendelser, men de slår nå sammen forsendelser om du bestiller flere ting rett etter hverandre.

«We are currently aiming to become more environmentally friendly, by packaging items together, if you wish to avoid this please order items, separately and await each item to be dispatched before you order your next item.»

Det betyr at du nå risikerer å måtte betale norsk moms, samt fortollingsgebyr, på bestillinger under 200 kroner, hvis du bestiller flere ting rett etterhverandre.

Har mistet priskronen

I en pristest DinSide gjorde tidligere denne måneden viste det seg samtidig at Play.com nå i snitt har blitt dyrere enn den engelske utgaven av Amazon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.