Gå til sidens hovedinnhold

Puter for pinlig-tv

Det kan være kjekt å ha en pute innen rekkevidde når tv-underholdningen blir i pinligste laget. Her er fine puter å dekke ansiktet med.

Putenes funksjon, rent bortsett fra å være til pynt, kan være flere:
1) Passe huset mens du er på jobben.
2) Støtte det trette hodet og den stakkars kroppen.
3) Putekrig, dog sjeldent applaudert av mamma og pappa.
4) Bli holdt foran ansiktet når tv-programmet blir for dumt. For når gjestene til Ivar Dyrhaug drar til med full vibrato, håpefulle Idol-deltakere høres ut som Mariah Withney Carey Anastasia Houston eller når følelsene strømmer fritt og ubehersket i Judging Amy (Crying Amy) er det fint å kunne gjemme ansiktet i en hyggelig pute.

Bikinidamer

Tradisjonell stil med korssting og fløyel er stort på putefronten. Heklet og strikket putevar er også koselig. Insisterende bilder det være seg av Jesus, bikinidamer eller Buckingham Palace er et annet maksimalistisk puteuttrykk. Helst skal det se ut som putene har uendelig lang fartstid i sofakroken, er skaffet uten tanke på matching, og er hevet over ethvert motelune.

Sjelen i stua

Et interiør kan fort bli altfor lekkert, da virker det tomt og katalogaktig. Men legg til den sære puta. Da blir hjemmet unikt! Kostbare designmøbler er blitt så innlysende at man ikke vil ha det lenger. Spesielle puter redder møblene fra å bli stående som klisjeer, sier Katarina Grønmyr, designer med ansvar for Fretex Redesign. På spørsmålet "hvor?", er svaret "overalt": De kan hope seg opp i sofahjørnene, ligge rett ut på gulvet, lene seg kjekt mot veggen, myke opp en pinnestol, pryde trappen... Putene er med på det du vil. De kan være én, og være rar, eller mange snåle som er sammen.

Fyrstekake

Det beste er hvis putene er arvet fra eldgamle mennesker i familien, og bærer i seg en lukt av kaffe og fyrstekake. Det nestbeste er om de er møysommelig brodert av deg selv eller en du er glad i. Tredjebest er loppiskjøp, som det er tid for akkurat nå. Fjerdebest, og slik blir det jo ofte, er at de er innkjøpt i en vanlig butikk. Hvis produsenten/selgeren er en av de snille og rettferdige som Fretex Redesign, Sally Ann eller Isandi vil puten kjennes ekstra myk.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren