Gå til sidens hovedinnhold

Reisekamera med fantastisk batteri

Batterilevetiden er det beste argumentet for å kjøpe Casio Exilim EX-H10.

AKAM.NO: Med EX-Z400 har Casio produsert det som hevdes å være verdens letteste og tynneste kompaktkamera i 10 ganger zoom-klassen.

Sammen med en banebrytende batterilevetid på 1000 bilder per lading, utgjøre de mest tungtveiende argumentene for kjøp av dette kameraet - framfor liknende modeller fra konkurrentene.

Her finner du alle spesifikasjonene

Fysikk

Byggekvaliteten virker grei nok, men vi fikk en antydning til ”plastfølelse” ved bruk, og når man rister på kameraet, klirrer det litt i husets mange innvoller.

Men så er da heller ikke dette noe kamera som gir seg ut for å være robust. Det tåler neppe så mange turer ned i asfalten eller steinen, men det er heller ikke meningen.

Kameraet får pluss for linsedeksel og for solide og veldesignede knapper, og for at objektivet begynner på hele 24 mm vidvinkel.

Les mer om kamerahuset her

Brukervennlighet

Vi opplevde ingen store problemer ved vanlig bruk.

Den lange batterilevetiden gir EX-H10 en betraktelig fordel framfor de fleste andre kameraer i denne klassen – særlig hvis man ofte befinner seg på steder der man ikke har tilgang til strøm.

Oppløsningen på skjermen er imidlertid for lav til at den tre tommer store LCD-flaten kan oppfylle potensialet.

Den lave oppløsningen gir dessuten skjermbildet en konstant grovkornet ”look” som teknofile kanskje vil irritere seg over.

Den gode brukervennligheten veier til en viss grad opp for skjermen. Utformingen av betjening og menyer er blant de beste på markedet – akkurat som på ”lillebroren” EX-Z400.

Kameraet er dessuten jevnt over raskt på både navigering og vanlige foto-oppgaver.

Les mer om brukervennligheten her

Bildekvalitet

Et av punktene der EX-H10 ikke utmerker seg så veldig positivt, er bildekvalitet. Kameraet tar riktignok bilder som de fleste vanlige ”pek-og-klikk”-forbrukere vil oppleve som god, men kvaliteten vil ikke vinne noen priser.

Les mer om bildekvaliteten her

Konklusjon

Man kjøper ikke katta i sekken hvis man går for Casio EX-H10. Kameraet gjør det jevnt over bra, spesielt på brukervennlighet, hurtighet og batterilevetid.

Skjermen kunne ha vært bedre, og bildekvaliteten er en anelse skuffende. Men hvor mye kan man egentlig vente av et 10 ganger zoom kamera som koster under 3.000 kr?

Sjekk hvor mange stjerner vi gir Casio Exilim EX-H10

Les hele testen av Casio Exilim EX-H10 på Akam.no

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme