*Nettavisen* Nyheter.

Rosé, rosé, rosé!

Mai er rosémåned - la deg friste av disse godbitene.

06.05.10 13:09

(SIDE2): Rosévin lanseres i tradisjon tro på vinmonopolets årlige vårslipp. Blant de mange nyhetene fant Side2 noen skikkelig smakfulle, friske og balanserte herligheter - samtlige til en god pris.

Side2 testet samtlige rosévin - og her er våre favoritter:

Lions Lamartie Rosé 2009, Frankrike
(# 10771, kr 101) Poeng: 85

Lys rosa, nesten litt oransje i fargen. Sukkertøyaktig, frisk og ung aroma med bringebær. Fin syre, tørr og god ettersmak. En god rosévin til en meget fin pris.

La Clotière Gamay Rosé 2009, Frankrike
(# 10730, kr 105) Poeng: 85

Lys rosa, sukkertøyfarget - en skikkelig herlig og fresh farge på denne med andre ord. Ung aroma av blomster og røde bær. Fersk og saftig på smak, tørr og god ettersmak. En skikkelig nydelig rosévin!

Resch Schilcher Klassik 2009, Østerrike
(# 10770, kr 113) Poeng: 86

Dette er en riktig godbit fra det østerrikske området Weststeiermark. Lysrosa på farge. God og frisk i smaken - nydelig syre, en virkelig god drikkevin.

Clair-Daü Rosé de Marsannay 2009, Frankrike
(# 10728, kr 155) Poeng: 85

Oransjerød i fargen. Aroma av røde bær, lett av blomster og urter. Lett mineralsk på smak, frisk og saftig. Tørr.

Gourmandière Touraine Gamay Rosé 2009, Frankrike
(# 10766, kr 110) Poeng: 86

Lys rosarød i fargen. Ung, floral aroma med et hint av sitrus. God syre og fylde, og god friskhet med fin ettersmak.

Linea Styria Schilcher 2009, Østerrike
(# 80446, kr 118) Poeng: 85

Lysrosa i farge. Frisk duft av røde bær, nydelig frisk og saftig smak med en fruktig avslutning. En herlig rosévin fra et spennende rosévinland. God pris.

Conte Ricci Monferrato Chiaretto 2009, Frankrike
(# 10732, kr 101) Poeng: 85

Lys rosarød på farge, fruktig aroma med innslag av eple, urter og røde bær. Tørr og god ettersmak.

Nytes avkjølt - nå!
Samtlige kan drikkes til mat - skalldyr og fisk, eller lettere kjøttretter passer godt til rosévin. Vinen smaker også nydelig i varmt vårvær - som aperitiff eller bare på verandaen. Denne typen vin har i de senere årene fått en skikkelig trendboost - de har ikke lenger et dårlig rykte for å være for søte eller for sure. Den nye generasjonene har balanserer friskhet og fruktighet på en god måte, og gjør dem gode å drikke alene eller til mat.

Rosévin bør serveres avkjølt, som en hvitvin. 8-10 grader passer bra, en temperatur vinen oppnår etter et par timer i kjøleskapet.

Den unge og glade rosévinen egner seg ikke til lagringsvin - den er laget for å nytes nå.

Stort nyhetsslipp
Fra 8. mai finnes rosévinen og alle de andre vinnyhetene på polet.

Nyhetsslippet er for øvrig det største noen gang i polets historie, med hele 100 nyheter i fullsortiment og over 840 nyheter i bestillingsutvalget.

(Metode: Testen er blindtestet, og poeng er gitt ut fra Parker-skalaen.)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.