Gå til sidens hovedinnhold

Slike menn vil kvinner ha

Vi har spurt trendforskere om hvordan idealmannen er. Konklusjon: Det er hardt å være mann...

KVINNEGUIDEN.NO: Trendforsker Michelle Orme forteller at mannen i dag skal være fresh - og såkalt metroseksuell. Han må imidlertid kunne kombinere dette med det gammeldagse machotype-idealet.

- Mandig og macho hører til mannsidealet, men ikke i betydningen hulemannen. Mannen må kunne ta vare på seg selv og bry seg om utseendet, sier Orme til Kvinneguiden.

Les også: Slik finner du drømmemannen

En allrounder

Trendforsker Christian Kjeldsen er enig og forteller at idealmannen er en som klarer å ivareta sin maskulinitet - i kombinasjon med å se bra ut, være god til å lage mat, god til å passe barn, være sosial og ha en bra jobb.

- Idealet er en allrounder. Den nye mannen er blitt påført likestillingens nye forpliktelser, men få av godene. Han skal være maskulin og sjenerøs, gjerne ta hånd om bilen, plukke opp regningen på restaurant og varte opp.

- Men samtidig skal han også være god på den banehalvdelen som gjerne ble oppfattet som kvinnens i det tradisjonelle kjønnsrollemønstret.

Les også: Topp 10-steder å møte menn

Litt mindre metro

Kjeldsen mener også at interessen rundt den metroseksuelle mannen er på tilbakegang. Han sier at begrepet mest dreide seg om narsissisme.

- Den gjeldende tendensen er at mannen skal se bra ut og kle seg vel - uten å overdrive. Selv om en del unge menn tyr til sminke når de skal på by'n, så er det på helt andre arenaer mannen skal vise at han duger.

- Kvinner er faktisk mer negative til menns sminkebruk og egenpleie enn mennene selv, sier Kjeldsen.

Forsker Orme legger likevel vekt på at selv om mannen i dag gjerne skal bruke mer penger på klær og seg selv, er det samtidig stort rom for myke, feminine verdier;

- Menn skal gjerne være myke og vise følelser. Det er mandig å være hjemmekjær og velge lang pappapermisjon, sier hun.

Les også: Hei mann, slik vil vi ha det!

Les mer på Kvinneguiden.no

Les også: Slike kvinner vil menn ikke ha

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis