RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Småsparere rømte børsen

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
Aksjeopptur fristet ikke kjøpelysten.

En positiv resultatsesong og ingen store negative overraskelser til tross, var det en rolig julimåned for private aksjesparere. Det viser månedsstatistikk for privatpersoners aksjehandel fra Nordnet Bank. Nordnet sammenstiller handlene fra nettmeglerne Nordnet, Netfonds, E-Trade og Skandiabanken.

- Det har ikke vært noen store negative overraskelser eller skjellett som har falt ut av skapet i juli. Resultatsesongen har vært positiv, og tilstanden i det europeiske bankvesenet er bedre enn forventet. Det positive børsklimaet har bidratt til en oppgang på nesten 10 % i juli, og dette har gitt private aksjesparere muligheten til å nyte sommeren og ta en pause fra børsen i juli, mener Anders Skar daglig leder i Nordnet Bank.

Laber omsetning
Omsetningen på Oslo Børs falt med 24,8 prosent sammenlignet med juni. Til sammenligning falt omsetningen til de rene nettmeglerne med 35,6 prosent i samme periode. De rene nettmeglerne stod for 11,8 prosent av antallet transaksjoner og 10,7 prosent av volumet på Oslo Børs i juli.

På en positiv børs har småsparerne valgt å selge i stedet for å kjøpe. I sum nettosolgte privatpersoner aksjer for 107 millioner i juli.

Hydro mest populær
Den mest kjøpte aksjen blant private aksjesparere i juli var Norsk Hydro, mens den mest solgte aksjen var Yara. Statoil var også i støtet i juli, og ble nest mest kjøpt av småsparerne, mens Telenor ble nest mest solgt av nett-traderne i juli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere